ZIARUL BURSA

23 decembrie 2022
Ediţia din 22.03.2023
"Romsilva riscă să ajungă pe mâna unui SRL"

SILVIU GEANĂ, PREŞEDINTELE FSS SILVA:"Romsilva riscă să ajungă pe mâna unui SRL"

GEORGE MARINESCUCompanii / 23 decembrie 2022

Regiile autonome de stat, printre care se numără RAPPS, Romsilva, ROMATSA şi 80% din aeroporturile de stat din ţară, riscă să ajungă pe mâna unor societăţi cu răspundere limitată (SRL), în urma deciziei Guvernului care a iniţiat şi aprobat un proiect de lege care vizează modificarea şi completarea OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, susţine Silviu Geană, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Silvicultură (FSS) Silva.

AUR se apropie de PNL, USR - în cădere liberă

SONDAJ INSCOP:AUR se apropie de PNL, USR - în cădere liberă

I.GHE.Politică / 23 decembrie 2022

Alianţa pentru Unirea Românilor este singura formaţiune politică ce a înregistrat o creştere în sondajele Inscop în luna decembrie faţă de noiembrie, potrivit datelor prezentate de Remus Ştefureac, directorul institutului de sondare. Clasamentul partidelor arată astfel: PSD - 31,5% (în scădere de la 34,9% în noiembrie), PNL - 20,2% (în scădere de la 20,8% în noiembrie), AUR - 18,1% (în creştere de la 16,1% în noiembrie) şi USR - 10,9% (în scădere de la 11,2% în noiembrie).

EDITORIALE încă întuneric

Cornel CodiţăEditorial / 23 decembrie 2022

Cornel Codiţă

Un întuneric cosmic, cu soare îngheţat pe linia orizontului. Mai sus nu vrea, nu poate sau nu îndrăzneşte încă să se mai ridice. Sunt zile de cumpănă, dar oamenii sărbătoresc. Nu atît pentru că şi-ar mai fi găsit un prilej de bucurie, ci pentru a ajuta roata timpului şi a lumii să se învîrtă mai departe.

"Aproximativ trei miliarde de oameni din întreaga lume nu au acces la asistenţă medicală de calitate"

"Aproximativ trei miliarde de oameni din întreaga lume nu au acces la asistenţă medicală de calitate"

A CONSEMNAT ANDREI IACOMICompanii / 23 decembrie 2022

(Interviu cu Dr. Claudia Oanea, Country Head Romania Siemens Healthineers) 

"Primul an al fazei strategice «New Ambition» s-a finalizat cu o creştere comparabilă a veniturilor cu 5,9% faţă de anul precedent şi venituri record de aproximativ 21,7 miliarde euro" "În România, piaţa de imagistică medicală şi terapie oncologică este în plină dezvoltare, indiferent că vorbim de segmentul privat sau de cel de stat" "Legislaţia din România, din păcate, nu susţine crearea unui sistem de sănătate solid, nu ajută deloc business-urile medicale private"

Reporter: Anul 2022 marchează primul an al fazei "New Ambition" a strategiei Siemens Healthineers ce se întinde până în 2025. În ce constă strategia? Ce doreşte compania să atingă prin implementarea sa?

Claudia Oanea: Siemens Healthineers a încheiat la nivel global cu succes exerciţiul financiar 2022, cu un trimestru patru foarte bun. Primul an al fazei strategice "New Ambition" s-a finalizat cu succes cu o creştere comparabilă a veniturilor cu 5,9% faţă de anul precedent şi venituri record de aproximativ 21,7 miliarde de euro. În acelaşi timp, EBIT ajustat a crescut la aproape 3,7 miliarde de euro - cu o marjă EBIT ajustată de 16,8%.

Secretarul de stat Gheorghe Cârciu susţine că autorităţile din ţara noastră ar trebui să se inspire din legislaţia altor ţări europene în ceea ce priveşte sprijinul acordat cetăţenilor din afara graniţelor naţionale, mai ales dacă luăm în considerare sumele de bani pe care aceştia le trimit lunar, an de an, rudelor din România. (Sursă foto: Facebook / Gheorghe Cârciu)

GHEORGHE CÂRCIU, SECRETAR DE STAT, ŞEFUL DRP:"Prin sistemul bancar, românii din Diaspora au trimis acasă 6,5 miliarde euro în acest an"

G.M.Internaţional / 23 decembrie 2022

Cetăţenii români din Diaspora au trimis în ţară în acest an, numai prin viramente bancare, 6,5 miliarde euro, la care se adaugă şi sumele trimise prin alte mijloace, valoare care este cu mult mai mare faţă de bugetul de stat alocat în 2022 de guvernul Ciucă pentru susţinerea comunităţilor din celelalte state europene şi din alte state ale lumii, a afirmat, pentru DC News, Gheorghe Cârciu, secretar de stat, şeful Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP).

"Aderarea României la Schengen ar întări Europa, nu ar slăbi-o"

MARCEL CIOLACU:"Aderarea României la Schengen ar întări Europa, nu ar slăbi-o"

GEORGE MARINESCUPolitică / 23 decembrie 2022

Nu e deloc drept ca România să sufere de pe urma neputinţei autorităţilor austriece şi, mai ales, a retoricii mincinoase a mebrilor guvernului de la Viena, care au prezentat public date ce nu sunt acoperite de realitate cu privire la o aşa-zisă rută prin România a migraţiei, afirmă, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, într-u articol publicat, ieri, de Politico.eu.

Kit pentru diagnosticarea bolii Alzheimer

SĂNĂTATEKit pentru diagnosticarea bolii Alzheimer

O.D.Miscellanea / 23 decembrie 2022

Ştiinţa evoluează rapid, reuşind să ofere speranţe pentru tratarea multor boli teribile. Un kit de diagnosticare a bolii Alzheimer pe baza unui simplu test de sânge a fost aprobat pentru vânzare în Japonia, a anunţat producătorul său, un progres rar în domeniul acestei boli neurodegenerative foarte răspândite.

Sursă foto: Facebook / Castelul Corvinilor-Huniazilor

Investiţie: 10 milioane de euro pentru renovarea Castelului Huniade

O.D.Miscellanea / 23 decembrie 2022

Istoria trebuie să fie cunoscută, dar şi ajutată să... rămână în picioare. Consiliul Judeţean Timiş a anunţat că va depune o cere de finanţare, printr-un program european, în valoare de 10 milioane de euro, pentru renovarea Castelului Huniade, aflat în centrul oraşului Timişoara.

Sursă foto: Facebook / Eduard Novak

Toţi medaliaţii din acest an îşi vor primi premiile în bani până la Crăciun

O.D.Sport / 23 decembrie 2022

Anul excepţional reuşit de sportul românesc a "stors" visteria ministerului de resort. Ministrul Sportului, Eduard Novak, a promis cu prilejul Galei Federaţiei Române de Scrimă, că toţi sportivii care nu au primit încă premiile pentru medaliile cucerite, cum este cazul la atletism, kaiac-canoe şi scrimă, vor intra în posesia banilor înainte de Crăciun.

Elevii sunt în vacanţă până pe 9 ianuarie

Elevii sunt în vacanţă până pe 9 ianuarie

O.D.Miscellanea / 23 decembrie 2022

Vacanţa de iarnă este aşteptată an de an cu sufletul la gură de către toţi elevii, mai mari sau mai mici. Nu e vorba doar de zilele libere ci şi de "avalanşa" de sărbători, activităţi şi obiceiuri, care produc bucurie, şi nu trebuiesc uitate nici cadourile specifice perioadei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 23 Decembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 23 Decembrie 2022

Macroeconomie / 23 decembrie 2022

Încrederea consumatorilor din SUA a crescut peste aşteptări în decembrie 2022, conform datelor de la Conference Board. Indicele agregat al încrederii a crescut până la 108,3 puncte, cel mai ridicat nivel din ultimele 9 luni, de la 101,4 puncte în...

Rulaj de 37 milioane lei, sub media zilnică a anului

BVBRulaj de 37 milioane lei, sub media zilnică a anului

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 23 decembrie 2022

Scăderi pentru indici, în ton cu dinamica pieţelor europene 

Valoarea tranzacţiilor derulate ieri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a ridicat la numai 36,9 milioane de lei, cu mult sub media zilnică a anului, circa 85% din rulaj provenind din...

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

22 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9232
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5644
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9467
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6092
Gram de aur (XAU)Gram de aur284.9858

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo