ZIARUL BURSA

15 martie
Ediţia din 20.03.2023
Evoluţia leului până la finalul anului; perspectivele economiştilor

Evoluţia leului până la finalul anului; perspectivele economiştilor

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 15 martie

Aurelian Dochia: "În ciuda deficitului comercial foarte mare, nu mă aştept ca leul să aibă variaţii puternice" Ionuţ Dumitru, Raiffeisen Bank: "Ne aşteptăm la o depreciere uşoară a cursului, la 4,98 de lei pentru un euro, la finalul acestui an" Adrian Codirlaşu, CFA Romania: "În cazul în care inflaţia coboară substanţial, putem vedea o uşoară depreciere a leului" 

Condiţiile economice ale ţării noastre pledează pentru o depreciere a monedei naţionale în raport cu euro, în acest an, tendinţă ce va fi probabil atenuată de intrările de capital, sunt de părere economiştii consultaţi de ziarul BURSA.

De măciuci nu ducem lipsă,
oale-ntregi nu prea mai avem în car!

Cornel CodiţăEditorial / 15 martie

Cornel Codiţă

Despre carul învăţămîntului din România este vorba şi de această dată. Cît despre măciuci, ele vin ca de obicei de la neobosiţii apostoli ai reformelor fără de sfîrşit, fără cap şi fără coadă, dar cu devastatoare consecinţe asupra zestrei cognitiv-educaţionale pe care sistemul mai este capabil să o transfere de la o generaţie la alta umblătorilor prin şcoli şi universităţi.

Qatargate a cuprins toate instituţiile europene

Qatargate a cuprins toate instituţiile europene

George MarinescuAnticorupţie / 15 martie

Scandalul Qatargate a cuprins toate instituţiile europene, atât timp cât dinspre Parlamentul European răzbat permanent noi informaţii despre politicienii de marcă ce au beneficiat de diferite favoruri din partea autorităţilor din Qatar şi Maroc, şi cât timp Comisia Europeană verifică toate călătoriile efectuate în cele două state de către funcţionarii din toate departamentele.

Stânga europeană doreşte impozitarea marilor averi

Stânga europeană doreşte impozitarea marilor averi

I.GHE.Politică / 15 martie

Stânga europeană pregăteşte impozitarea marilor averi, potrivit unei petiţii semnată de peste 130 de deputaţi europeni, prin care se solicită stabilirea unui impozit în acest sens, fondurile colectate urmând a fi folosite pentru "tranziţia ecologică şi socială".

Cluj-Napoca: Ansamblu complex de ştiinţă, educaţie şi inovare

Cluj-Napoca: Ansamblu complex de ştiinţă, educaţie şi inovare

O.D.Companii / 15 martie

Investiţiile în zona educaţiei reprezintă investiţii în viitor. Primăria municipiului Cluj-Napoca şi Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB) realizează un ansamblu complex de ştiinţă, educaţie şi inovare pe dealul Lomb, proiect care a fost prezentat în cadrul unei dezbateri publice a Centrului de Inovare şi Imaginaţie Civică (CIIC).

TradeVille: Companiile româneşti din energie - vedetele anului 2022

TradeVille: Companiile româneşti din energie - vedetele anului 2022

F.A.Companii / 15 martie

Sectorul energetic românesc a fost pus la încercare în anul 2022, devenind cap de afiş de mai multe ori, întrucât teama de a rămâne fără energie electrică şi căldură, reglementările impuse de statul român, dar şi preţurile greu de susţinut de către companii şi populaţie au bulversat opinia publică, conform unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al Tradeville.

Sursa foto: www.roaf.ro

IAR 99 Şoim, modernizat de Elbit Systems

G.M.Companii / 15 martie

Avioanele de antrenament avansat IAR 99 Şoim vor fi utilate cu sisteme avionice avansate, un sistem de avionică virtuală încorporată pentru antrenament live, monitoare avansate, afişaj deasupra capului, sistem de navigaţie şi sisteme de activare a armelor, se arată într-un comunicat de presă emis de compania Elbit Systems care va livra sistemele respective către Avioane Craiova.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 15 Martie 2023

MACRO NEWSLETTER 15 Martie 2023

Macroeconomie / 15 martie

Preţurile de consum din Ţările de Jos şi-au accelerat creşterea anuală în februarie 2023, până la 8%, de la 7,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1%, după o scădere de 1,4% în luna anterioară.

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

20 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9219
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6021
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9593
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6180
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.9991

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo