ZIARUL BURSA

14 iunie
Ediţia din 12.12.2023
Bruxelles, Parlamentul European

Parlamentul European reglementează strict utilizarea Inteligenţei Artificiale

George MarinescuPolitică / 14 iunie

Actualizare Parlamentul European a adoptat astăzi propunerea de regulament privind utilizarea Inteligenţei Artificiale

Interdicţiile impuse de Parlamentul European vizează înlăturarea manipulării, exploatării şi controlului social prin intermediul IA Printre restricţiile ce vor fi impuse de Parlamentul European se numără şi interdicţia utilizării Inteligenţei Artificiale pentru identificarea şi supravegherea biometrică de masă, a tuturor persoanelor care se află în spaţii publice PPE doreşte menţinerea unor excepţii care să permită identificare biometrică de masă, dar se loveşte de refuzul celorlaltor grupuri politice din Parlamentul European Pentru reducerea riscurilor utilizării noilor tehnologii, Parlamentul propune alfabetizarea AI a cetăţenilor europeni Pentru finalizarea regulamentului european au fost luate în considerare peste 3300 de amendamente Deputaţii europeni se vor exprima astăzi prin vot cu privire la propunerea de regulament înaintată de Comisia Europeană şi modificată de comisiile de specialitate ale Parlamentului European

Ceai de buruiană-de-ceas-rău

Cornel CodiţăEditorial / 14 iunie

Cornel Codiţă

Marţi, 13... habar nu am cîte ceasuri rele sunt. Mă bate gîndul, doar, că trebuie să fie mai multe decît în alte zile lipsite de asemenea coincidenţe considerate nefaste. Nimeni nu ştie prea bine de ce. Mă uit în calendar... nimic.

Wedbush Securities: "Acţiunile companiilor de tehnologie vor creşte, în urma revoluţiei AI"

Wedbush Securities: "Acţiunile companiilor de tehnologie vor creşte, în urma revoluţiei AI"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 14 iunie

"Inteligenţa artificială este tehnologia cu cea mai mare putere de transformare pe care am văzut-o de când Internetul a început să prindă contur", spune Dan Ives, analist senior la Wedbush 

Acţiunile companiilor de tehnologie s-au înscris pe o tendinţă de creştere pe termen lung, spune Dan Ives, analist senior la Wedbush Securities, care estimează o apreciere de 10-12% în a doua jumătate a acestui an pentru marile nume din tech, conform Business Insider.

"Banca trebuie să se raporteze la nevoile pe care clienţii le au, nu să îşi concentreze eforturile pe produs"

"Banca trebuie să se raporteze la nevoile pe care clienţii le au, nu să îşi concentreze eforturile pe produs"

Bănci-Asigurări / 14 iunie

(Oana Ilaş, directorul general adjunct al Băncii Transilvania, într-un interviu realizat de Cornel Dinu, fondator Banking News) 

"Am observat în ultima perioadă un apetit mai scăzut al clienţilor în a se angaja în cumpărături de impuls, economisesc o proporţie mai mare din ce câştigă"

"Suntem pe drumul cel bun privind incluziunea financiară, iar digitalizarea ne va ajuta să ajungem mai mult în mediul rural"

Sursa foto : facebook / bathoryfest.

Festival medieval la Şimleul Silvaniei

O.D.Cultură / 14 iunie

Istoria este o atracţie turistică. Cetatea Bathory din Şimleu Silvaniei va găzdui, în perioada în perioada 30 iunie - 2 iulie, cea de-a treia ediţie a festivalului medieval de reconstituire istorică Bathory Fest.

Satelitul românesc ROM-2 a fost lansat pe orbită

Satelitul românesc ROM-2 a fost lansat pe orbită

O.D.Miscellanea / 14 iunie

Satelitul românesc ROM-2, proiectat şi construit de elevi ai Liceului Internaţional de Informatică Bucureşti (echipa RomSpace), a fost lansat pe orbită. ROM-2 se află la bordul rachetei Falcon 9, care decolat, potrivit anunţului SpaceX , de la baza spaţială din Vandenberg, California

Investiţia în fabrica PMI din Otopeni va ajunge la 600 milioane dolari, până la finalul acestui an

Investiţia în fabrica PMI din Otopeni va ajunge la 600 milioane dolari, până la finalul acestui an

EMILIA OLESCUCompanii / 14 iunie

PMI a lansat, ieri, IQOS ILUMA Tommaso DI Giovanni: "Ţigările trebuie să devină o piesă de muzeu" 

Ţigările trebuie să devină o piesă de muzeu, este de părere Tommaso DI Giovanni, Vice President International Communication, Phillip Morris International, care consideră că, într-un interval de 10-15 ani, vânzările de ţigarete ar putea înceta.

Ovidiu Tunaru, Business Executive Officer Nestle Professional regiunea de sud-est (stânga) şi Florin Dănilă, directorul general al Cumpăna.

Nestle Professional lansează un program pentru birouri, hoteluri, săli de conferinţe şi zone de agrement

V.R.Companii / 14 iunie

Programul are la bază Alianţa Globală pentru Cafea formată în 2018 între Nestle şi Starbucks Parteneriat Nestle Professional - Cumpăna pentru distribuţia de soluţii de cafea 

Nestle Professional, divizia Nestle pentru consum în afara casei ce oferă soluţii personalizate de băuturi calde şi reci pe bază de cafea şi produse culinare, a lansat, pe segmentul cafelei premium, programul We Proudly Serve Starbucks®destinat birourilor, spitalelor, universităţilor, hotelurilor, sălilor de conferinţe şi zonelor de agrement din toată România.

Sursa foto: facebook / Nicolae Ionel Ciucă

Senatul, "noua unitate" condusă de generalul Ciucă

G.M.Politică / 14 iunie

Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a devenit, ieri, al doilea om în stat, după ce a fost ales cu 88 voturi "pentru" şi 16 "împotrivă", în funcţia de preşedinte al Senatului. Conform Constituţiei, în cazul în care preşedintele României se află în imposibilitate de a-şi exercita atribuţiile sau în cazul suspendării sale din funcţie, atribuţiile preşedintelui ţării sunt preluate de preşedintele Senatului.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Macro Newsletter 14 Iunie 2023

Macro Newsletter 14 Iunie 2023

Macroeconomie / 14 iunie

Preţurile de consum din Cehia şi-au temperat creşterea anuală şi în luna mai 2023, până la 11,1%, de la 12,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%, după o scădere de 0,2% în luna anterioară.

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9708
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6131
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2443
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7989
Gram de aur (XAU)Gram de aur295.6592

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo