ZIARUL BURSA

17 august
Ediţia din 11.12.2023

Generaţii pierdute

Cătălin AvramescuEditorial / 17 august

Cătălin Avramescu

Mai este ceva de făcut? Îmi pun tot mai des această întrebare. Prin natura meseriei mele, interacţionez cu mulţi tineri abia ieşiţi de pe băncile liceului. În alte timpuri aş fi spus că îi cunosc. Acum nu ştiu ce să mai spun, decât că "interacţionez".

Fuziunile şi achiziţiile globale, afectate de o incertitudine continuă

Fuziunile şi achiziţiile globale, afectate de o incertitudine continuă

A.V.Internaţional / 17 august

Raport White & Case: În primele şase luni din 2023 au fost încheiate 17.294 de tranzacţii, însumând 1,3 trilioane de dolari, comparativ cu 2,2 trilioane de dolari în primul semestru din 2022 7.996 de tranzacţii în perioada aprilie - iunie 2023 - cel mai scăzut volum trimestrial din 2020 până în prezent 

Incertitudinea continuă a împiedicat încheierea de tranzacţii de fuziuni şi achiziţii la nivel global, în al doilea trimestru al anului curent, dar marile afaceri din sectorul minier şi cursa pentru o energie curată oferă o rază de speranţă, conform unui raport al casei internaţionale de avocatură White & Case.

De ce este atât de greu să faci "market timing"

De ce este atât de greu să faci "market timing"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 17 august

"Cele mai bune zile apar, adesea, în timpul pieţelor bear", conform Visual Capitalist 

"Prin ratarea celor mai bune sesiuni bursiere, un investitor riscă să piardă rentabilitatea semnificativă ce se acumulează pe termen lung", potrivit sursei menţionate

Sincronizarea mişcărilor investiţionale cu evoluţia pieţei, aşa-numitul "market timing", pare la prima vedere simplu de realizat - cumperi când preţurile sunt mici şi vinzi când sunt mari.

Libra Bank - profit în creştere cu 46%, în prima jumătate a anului

Libra Bank - profit în creştere cu 46%, în prima jumătate a anului

Andrei IacomiBănci-Asigurări / 17 august

Instituţia de credit are trei emisiuni de obligaţiuni listate la BVB 

Libra Bank, instituţie de credit ce are listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) trei emisiuni de obligaţiuni, a raportat, pentru primele şase luni ale anului, un profit net de 160,7 milioane de lei, cu 46% peste cel din primul semestru al anului trecut, conform unui anunţ al emitentului publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat ieri, la deschiderea Forumului Studenţilor Români de Pretutindeni, că eliminarea facilităţilor fiscale nu va fi "una brutală, care să strice activitatea", şi că excepţiile fiscale vor fi scoase gradual. România are trei sectoare în care angajaţii au anumite facilităţi fiscale: IT, construcţii şi agricultură.

Modificările fiscale - prezentate CE de premierul Ciolacu, la finalul lui august

George MarinescuPolitică / 17 august

Modificările fiscal-bugetare vor face obiectul a trei proiecte de ordonanţă de urgenţă, iar înainte de adoptarea actelor normative, reprezentanţii Guvernului vor discuta, la finalul lunii august, la Bruxelles, cu reprezentanţii Comisiei Europene, toate aceste măsuri menite să contribuie la reducerea deficitului bugetar, au afirmat, pentru mass-media, surse guvernamentale.

Scădere puternică a profitului Prefab, la jumătatea anului

Scădere puternică a profitului Prefab, la jumătatea anului

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 17 august

Piaţa este afectată de lipsa proiectelor mari de infrastructură naţională şi a forţei de muncă suficient calificate", conform companiei "Deşi investiţiile din fonduri europene sunt vitale pentru economia românească, absorbţia este sub nivelul optim", potrivit raportului societăţii Pierdere financiară de circa un milion de lei pentru Prefab, în primele şase luni ale anului. 

Producătorul de materiale de construcţii Prefab Bucureşti (PREH) a realizat un profit net de 0,1 milioane lei, pentru primele şase luni ale acestui an, cu 75% sub cel din primul semestru al anului trecut, chiar dacă cifra de afaceri netă a urcat cu 39%, la 58,2 milioane lei, conform raportului companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Sursa foto: nuclearelectrica.ro

TradeVille: Nuclearelectrica, afectată de supraimpozitare

F.A.Piaţa de Capital / 17 august

S.N. Nuclearelectrica S.A. (SNN) a încheiat primul semestru în forţă, cu livrări de electricitate şi venituri în creştere, chiar dacă profitabilitatea companiei este afectată semnificativ de supraimpozitare, potrivit unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al TradeVille.

Scăderi pe linie pentru indici

BVBScăderi pe linie pentru indici

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 17 august

Acţiunile Hidroelectrica - pe prima treaptă în topul rulajului  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi, în sesiunea de tranzacţionare de ieri, într-o zi fără o direcţie clară în pieţele europene

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 17 August 2023

MACRO NEWSLETTER 17 August 2023

Macroeconomie / 17 august

Preţurile de consum din Polonia şi-au temperat creşterea anuală şi în iulie 2023, până la 10,8%, de la 11,5% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%, după o stagnare în luna anterioară.

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9708
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6131
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2443
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7989
Gram de aur (XAU)Gram de aur295.6592

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo