ZIARUL BURSA

01 septembrie
Ediţia din 29.11.2023

Dezumanizarea României

Cornel CodiţăEditorial / 1 septembrie

Cornel Codiţă

Graba, nepăsarea, laşitatea, apetenţa necenzurată, aş spune chiar delirantă, pentru ideologie şi propagandă în detrimentul Adevărului, cu care România a mimat "despărţirea de trecut", încheierea "definitivă" a socotelilor cu "moştenirea socialistă", este sursa principală a neorînduielilor şi a rînduielilor strîmbe care produc distrugerea în ritm accelerat a condiţiilor fără de care orice societate se destramă şi dispare. Adică, ceea ce se întîmplă sub ochii noştri.

"Autorităţile de management au planificat lansarea a 150 de apeluri de proiecte, în valoare de 22 miliarde euro"

SUPLIMENT FONDURI EUROPENE"Autorităţile de management au planificat lansarea a 150 de apeluri de proiecte, în valoare de 22 miliarde euro"

Geroge MarinescuFonduri Europene / 1 septembrie

Reporter: Care sunt fondurile europene alocate IMM-urilor pe cadrul financiar multianual 2021-2027 şi câte apeluri au fost deschise până acum?

Adrian Câciu: După cum ştiţi, bugetul de care România îl are la dispoziţie în actuala perioadă de programare este unul fără precedent şi ne oferă oportunitatea de a investi în sectoare cheie precum economie, transport, educaţie, sănătate, dezvoltare durabilă, servicii publice.

"Sperăm ca în jur de 15 octombrie să lansăm apeluri de proiecte pentru 9 direcţii de intervenţie"

SUPLIMENT FONDURI EUROPENE"Sperăm ca în jur de 15 octombrie să lansăm apeluri de proiecte pentru 9 direcţii de intervenţie"

Geroge MarinescuFonduri Europene / 1 septembrie

Reporter: Care este stadiul măsurilor de finanţare care mai sunt încă active din cadrul financiar european multianual 2014-2020(+3)?

George Chiriţă: În prezent, în portofoliul AFIR avem peste 94.400 de proiecte contractate, cu o valoare aproximativă de 7,2 miliarde euro pe Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020(+3).

Profitul IAR Braşov s-a dublat

Profitul IAR Braşov s-a dublat

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 1 septembrie

Gradul de încărcare al capacităţilor de producţie ale IAR Braşov era de 103%, la jumătatea anului, conform companiei. 

Compania aeronautică IAR Braşov a obţinut, în prima jumătate a anului, un profit net de 35,6 milioane de lei, dublu faţă de cel din primele şase luni ale anului trecut, în condiţiile în care cifra de afaceri s-a ridicat la 286,4 milioane de lei, cu 44% peste cea din primul semestru al anului 2022, conform unui raport al companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Sursa foto: www.tts-group.ro

TradeVille: Operarea portuară, noul atu al TTS

F.A.Piaţa de Capital / 1 septembrie

Transportatorul şi operatorul portuar Transport Trade Services SA (TTS) a înregistrat la nivel de Grup, în prima jumătate a anului, o creştere a cifrei de afaceri cu 42%, până la nivelul de 571,5 milioane de lei, şi o majorare a profitului net cu 153%, până la 155 de milioane de lei. În această perioadă, activitatea de operare portuară (excluzând Decirom) a depăşit, în premieră, cu 16% activitatea de transport fluvial, contribuind decisiv la obţinerea rezultatelor în creştere, potrivit unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al TradeVille.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
GALA BURSA 2023
Apanova
Electromagnetica
e-infra.ro
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo