BVBCorecţie ex-dividend de 5% pentru acţiunile OMV Petrom

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 28 septembrie

Corecţie ex-dividend de 5% pentru acţiunile OMV Petrom

Schimburi de 109 milioane lei, sub media zilnică a anului.

Acţiunile OMV Petrom (SNP) s-au corectat cu 5,03%, până la preţul de 0,567 lei, în şedinţa de ieri, când a fost data ex-dividend pentru alocarea specială de 0,045 de lei, respectiv o sumă totală de 2,8 miliarde lei, ce va fi plătită în data de 19 octombrie. Valoarea schimburilor cu titlurile producătorului de petrol şi gaze s-a ridicat la 25,4 milioane lei, cea mai mare din şedinţa de ieri de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), într-o zi în care în piaţa "deals" nu a fost realizată nicio tranzacţie.

Corecţia titulurilor OMV Petrom a tras în jos indicele BET, care a coborât cu 0,95%, la 14.110 puncte, în timp ce BET-TR, ce reflectă şi dividendele plătite de companii, a urcat cu 0,5%, la 28.867 de puncte.

Rulajul s-a ridicat la 109,2 milioane de lei, sub media zilnică a anului, de 143,6 milioane lei, circa 95% din tranzacţii provenind din schimburile cu acţiuni.

Echipa de la Prime Transaction a scris, în raportul său zilnic: "Şedinţă cu evoluţii mixte pentru indicii locali. Variaţiile au fost cuprinse între -1,12% pentru BET-NG şi 0,51% în cazul indicelui BETAeRO. Valoarea tranzacţiilor a fost de 21,94 milioane euro, în creştere comparativ cu şedinţa precedentă (...). Din indicele BET, cele mai bune evoluţii le-au avut titlurile: Electrica (EL), 3,42%, Transport Trade Services (TTS), 2,46% şi Transelectrica (TEL), 1,37%. La polul opus, OMV Petrom s-a corectat cu 5,03%, astăzi (n.r. ieri) fiind şi data ex-dividend".

În piaţa "regular", după titlurile OMV Petrom, pe poziţia a doua în topul rulajului s-au situat acţiunile Hidroelectrica (H20), ce s-au depreciat cu 0,17%, la 119,5 lei, în condiţiile unor schimburi de 23,2 milioane lei.

Acţiunile Banca Transilvania (TLV) s-au depreciat cu 0,99%, până la preţul de 22 lei, pe fondul unei valori a tranzacţiilor de 20,6 milioane lei.

Pe poziţia a patra a clasamentului rulajului s-au situat acţiunile Digi Communications, ce au cumulat un rulaj de 8,3 milioane lei, titlurile operatorului de telecomunicaţii încheind ziua în creştere cu 0,28%, la 36 de lei.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, a avut un avans de 0,08%, la 2.611 puncte, în vreme ce indicele BET-FI, al SIF-urile plus FP, a urcat cu 0,34%, până la 52.704 puncte.

Topul celor mai mari creşteri

1."Comelf" (CMF): +11,36%

2. "Antibiotice" (ATB): +6,37%

3. "Turbomecanica" (TBM): +6,15%

4. "UAMT" (UAM): +4,42%

5. "Compa" (CMP): +4,40%

---------------------------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Artego" (ARTE): -8,43%

2. "OMV Petrom" (SNP): -5,03%

3. "SIF Hoteluri" (CAOR): -4,65%

4. "Prefab" (PREH): -4,61%

5. "Dafora" (DAFR): -3,85%

Opinia Cititorului ( 13 )

 1. Acum 1 an cineva posta opinia sa si prezicea un viitor sumbru SNP-ului, ca vin masinutele electrice samd. dar iaca nu e asa.De doua ori dividende, pretul actiunii creste,barilul 94-95 $( crude = brent) !!! gaz scot dar vind si de la turci care iau tot de la rusi(austriecii fac treaba buna cu noi dar profitul baban e pe OMV). Este cea mai stabila actiune din ringul bursei si va reveni la 0.60 repede daca oil-ul ajunge la 100 $ dar daca va fi mai mult....?

  1. Cumpara OMV daca-i asa buna !

   da pn la dumnezeu te manaca sfintii. in cazul nostru OPEC care si-a pus in cap sa faca bani calumea pana se trece la masinile pe curent. petromul va beneficia.

   Anonim si daca vin masinutele electrice, SNP este implicat in producerea si vanzarea de energie electrica, "operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW".

   O singura treaba nu am inteles, de ce se afla in parteneriat cu Complexul Energetic Oltenia pentru constructia de parcuri fotovoltaice. Au bani, sa le faca singuri. 

   Super afacere ce a facut Romania : a vandut pe cam 250 mil usd (diferenta dintre pret si obligatiile de mediu asumate de stat ) toate resursele din sol , sondele , 2 rafinarii din care una e la fier vechi , toate statiile de benzina etc . Deci toate astea erau ale guvernului , psd le a dat pe maruntis cand putea sa exploateze , vanda si sa incaseze totul si eventual sa vanda active acum , la piata de acum cu castig mare .Si toata lumea se bucura ca dau 0.045 ron la actiune , dupa ce au placat ministerul energiei si la majorarea de capital de anul trecut ! Nu m ar mira de loc ca toata tergiversarea omv privind neptun deep sa fie ....uneltire directa cu botas ! E in spiritul in care vad turcii relatiile comerciale .

   CEO vine cu terenurile.

  Am vazut o presiune fantastica la cumparare ieri.

  Tot speram sa o vad sub 0.55, descarca unul ieri la 0.567-0.5675 fara numai si totusi cumparau din ASK cu rabdare, unul lua 800 altul 10,000, altul 400,000 dar luau. 

  1. Firma cu adevarat serioasa, dupa criteriile occidentale, nu moldo-vlahe.

   Mai era FP-ul, dar vad ca sistemul securisto-mafiot i-au pus gand rau si nu stiu cat va mai rezista. 

   Cristi si TLV? Da un dividend de 1.13/ actiune, a dat actiuni gratuite 12,85 la 100 detinute.

   Dealtfel omv si tlv sunt cele doua actiuni cu ponderea cea mai mare in portofoliul meu : 40, respectiv 25%. La TLV stau, totusi, mai cu emotii avand in vedere implicarea sifurilor, parca au vreo 20%, daca nu ma insel. In general fug de sifuri ca dreaq de tamaie :-))

   Si totusi este bine ca SIFurile detin 20% pentru ca tin pretul jos daca vrei sa mai cumperi.

   Uite SNP , FP l-a tinut jos anul trecut puternic, acum nu mai este nimeni si poate depasi 0.6 usor.

   Era un user intr-un articol mai vechi de pe Bursa.ro care prevestea ca SNP o sa inchida anul pe la 0.8 

  Cine mai asteapta divended de la BRD e fraier si vad ca sunt destui!

  1. Nu-i chiar așa, pt că profitul de anul trecut a rămas nerepartizați, așa că trebuie să aleagă la un moment dat, gratuite, dividente

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb