ZIUA FRANŢEIAir France mizează pe reînnoirea flotei

O.D.
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 iulie 2022

Air France mizează pe reînnoirea flotei

Într-o perioadă în care sunt mari probleme pe toate aeroporturile din lume, există şi veşti bune venite din această zonă a transportului aerian. Air France continuă reînnoirea flotei în ritm accelerat, 1 miliard de euro fiind investiţi anual în cea mai rapidă acţiune de reînnoire a flotei de avioane, cu scopul îmbunătăţirii performanţelor de business şi de sustenabilitate. Până la sfârşitul anului 2025, 60 de avioane A220-300 vor înlocui treptat aeronavele de transport pe distanţe scurte şi medii deţinute de Air France. Cu un număr de 15 livrări programate în fiecare an, aceasta este cea mai rapidă înnoire de flotă din istoria Air France. Astfel, până în 2030 aeronavele A220-300 vor reprezenta 70% din flota Air France - faţă de procentul de 7% din prezent, datorită planului ambiţios de investiţii de un miliard de euro anual.

Prin integrarea în flotă a aeronavei Airbus 320-200 cu numărul 10, Air France marchează un moment important în angajamentul său pentru atingerea obiectivelor de business şi de sustenabilitate pentru transportul aerian pe distanţe medii. Potrivit companiei: "Cu numărul de înmatriculare F-HZUJ, aeronava a părăsit linia de asamblare a uzinei din Mirabel (Quebec, Canada) cu destinaţia Paris, Paris Charles-de-Gaulle (Paris-CDG), de unde va opera zboruri pe distanţe scurte şi medii în Europa. Primul zbor comercial a fost realizat deja pe ruta Paris Veneţia pe 5 iulie 2022 (zborul AF 1126). Din 2019, odată cu recepţionarea primei aeronave Airbus A350, Air France a reluat tradiţia de a-şi numi avioanele din flotă după oraşele din Franţa. Astfel, inscripţionat în partea din faţă a fuzelajului, cea de-a zecea aeronavă Airbus 220-300 poartă numele oraşului Auvers-sur-Oise. Situat la nord de Paris, aşezarea este cunoscută la nivel internaţional pentru pictorii peisagişti şi impresionişti Paul Cezanne, Camille Corot şi Vincent Van Gogh. Pictorul olandez şi-a petrecut ultimele zile în Auvers-sur-Oise apogeul carierei sale de artist. Auvers-sur-Oise este al 96-lea nume de oraş prezent pe aeronavele companiei. Airbus A220-300, cel mai inovator şi eficient avion cu un singur culoar din categoria sa, se potriveşte perfect nevoilor Air France pentru zborurile efectuate pe distanţe scurte şi medii. Spre deosebire de modelele anterioare - Airbus A318 şi Airbus A319, A220-300 oferă o reducere a costurilor de 10% per loc şi se remarcă prin eficienţă energetică, consumând cu 20% mai puţin combustibil decât aeronava pe care o înlocuieşte. Emisiile de CO2 sunt, de asemenea, reduse cu 20%. Amprenta de zgomot este cu 34% mai mică".

Caracteristicile aeronavelor vor juca un rol decisiv în reducerea amprentei de mediu a Air France, respectiv în atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă. În cadrul programului "Air France ACT", compania vizează o reducere cu 30% a emisiilor de CO2 per pasager/km până în 2030, comparativ cu 2019. Obiectivul prezentat exclude aşa-numitele "acţiuni de compensare" cu scopul de a lua în considerare exclusiv măsurile care reduc strict emisiile directe şi indirecte. Aeronava are 148 de locuri dispuse într-o configuraţie de 3-2 locuri prin intermediul căreia 80% dintre pasageri beneficiază de un loc la fereastră sau cu acces la culoar. Scaunul pasagerilor este cel mai lat de pe piaţă pentru aeronavele cu un singur culoar: este înclinabil şi dispune de o tetieră reglabilă, profilat cu tapiţerie din piele şi o pernă ergonomică pentru confort sporit. Experienţa de zbor este completată de suportul pentru pahare, de husa pentru depozitarea revistelor şi cărţilor, de porturile USB A şi C individuale, de un suport pentru tabletă sau smartphone integrat în spătar. Cea mai spaţioasă şi mai luminoasă din categoria sa, cabina este decorată în culorile de brand ale Air France - nuanţe de albastru, o prezenţă puternică de alb care oferă lumină şi contrast şi o notă subtilă de roşu care completează peisajul cromatic. Culoarul central larg permite clienţilor să se deplaseze cu uşurinţă, iar covorul reînvie modelul tradiţional ornamental "herringbone", un simbol al lumii emblematice a apartamentelor de lux pariziene inspirate de Haussmann. Ferestrele panoramice mari oferă lumină naturală pe toată durata călătoriei.

Airbus A220-300 - Auvers-sur-Oise va zbura în această vară către Berlin, Hamburg şi Munchen (Germania), Lisabona ( Portugalia), Copenhaga (Danemarca), Atena (Grecia), Helsinki (Finlanda), Viena (Austria), Varşovia (Polonia) şi Stockholm (Suedia), Milano-Linate, Milano-Malpensa, Bologna, Roma, Napoli şi Veneţia (Italia), Barcelona, Valencia şi Madrid (Spania).

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb