Buşoi propune construirea unui mare spital de urgenţă în Bucureşti şi reconsolidarea clădirilor cu risc seismic

Adina Lateş
Politică /

Prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi, desemnat candidat al liberalilor pentru Primăria Capitalei, propune construirea unui spital de urgenţă în Bucureşti care să fie cel mai mare din estul Europei şi demararea unui program privind consolidarea clădirilor cu risc seismic.

"Bucureştiul nu are o infrastructură sanitară capabilă să facă faţă tuturor problemelor generate de o traumă colectivă. (...) Toate problemele generate de lipsa de investiţii suficiente într-un sistem de sănătate din Bucureşti au arătat că avem nevoie de o schimbare. Această schimbare înseamnă asumarea unui proiect major şi anume acela al construirii unui mare spital de urgenţă - cel mai mare din estul Europei, care nu doar să rezolve problemele specifice de acest fel, dar care să rezolve şi problemele de sănătate cu care se confruntă bucureştenii şi nu numai", a spus Buşoi, într-o conferinţă de presă, citată de Agerpres.

El a estimat că realizarea unei astfel de unităţi sanitare ar dura doi ani.

Potrivit liberalului, trebuie asumat şi un program de consolidare a clădirilor cu risc seismic.

"În cazul unui cutremur, Colectiv se poate multiplica de zeci de ori. (...) În cazul unui cutremur de peste 7 grade pe scara Richter putem vorbi de un număr foarte mare de victime - morţi, răniţi, câteva zeci de mii cel puţin", a susţinut Buşoi.

Prim-vicepreşedintele PNL a indicat că în prezent există, potrivit unei statistici a Primăriei Capitalei, 672 de clădiri care se află în clasa I de risc seismic, în ultimii 14 ani fiind reabilitate dintre acestea doar 18. El a declarat că acest fapt a fost cauzat de lipsa de preocupare a vechii administraţii şi de legislaţia greoaie.

"Cred că viitoarea administraţie a Bucureştiului va trebui să asume demararea un program de reabilitare a clădirilor cu risc seismic care să fie prioritatea Bucureştiului. Asum ca în trei luni după iunie 2016 să fie pregătite toate procedurile în cazul în care şi legislaţia se va schimba până atunci şi va fi un demers pe care şi parlamentarii PNL sper să-l facă, iar în maximum şase luni se va demara un program amplu pe multe fronturi de consolidare a celor 672 de clădiri", a afirmat Buşoi.

El a susţinut că valoarea unui program pentru consolidarea clădirilor ar fi de 400 de milioane de euro.

Conform liberalului, este necesară modificarea legislaţiei pentru simplificarea procedurilor privind clădirile din clasele de risc seismic I şi II şi cele din zona protejată a Capitalei, găsirea unor căi legale în cazul proprietarilor care blochează consolidarea, facilităţi pentru persoanele care nu-şi permit să se mute pe perioada efectuării lucrărilor.

Buşoi a anunţat că joi va susţine o nouă conferinţă pe tema cheltuielilor din sănătate în ultimii şapte ani.

La conferinţa de presă în spatele lui Buşoi a fost afişat un banner cu imagini de la cutremurul din 1977 şi de la Colectiv cu mesajul "Bucureşti, trezeşte-te! 1977#cutremur-2015#Colectiv".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS