Abonament gratuit

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de modificare a Codului penal

V.D.
Politică /

 Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de modificare a Codului penal

Parlamentarii din Camera Deputaţilor au votat miercuri modificările controversate a Codurilor Penale, adoptate pe repede înainte, marţi, în comisia condusă de Florin Iordache.

Codul Penal şi Codul de Procedură Penală au fost adoptate de plenul Camerei Deputaţilor în forma în care a plecat de la Comisia Iordache, una contestată de Opoziţie. "Nu e problemă cu majoritatea", a declarat Dragnea, făcând referire şi la votul care nu a mai avut loc cu privire la restructurarea Guvernului.

S-au înregistrat 180 de voturi "pentru", 81 - "împotrivă" şi două abţineri.

S-a decis eliminarea mai multor prevederi din forma iniţială a legii, care au fost declarate neconstituţionale de către CCR, şi au rămas în forma iniţială articole criticate de Opoziţie, pe motiv că nu au fost atacate sau nu au fost declarate neconstituţionale de Curte.

Principalele modificări ale Codurilor penale adoptate de Comisia Iordache:

Scad pedepsele pentru abuz în serviciu

Este dezincriminată cu totul neglijenţa în serviciu

Scad termenele de prescripţie. Specialiştii spun că această modificare-cheie ar putea să îl vizeze sau să îl intereseze direct şi pe Liviu Dragnea, în dosarul său privind angajările fictive

Termenul pentru denunţ este redus la un an. După ce trece un an, persoana care face un denunţ poate fi şi ea pedepsită.

Interzicerea, în cursul urmăririi penale şi al judecării cauzei, a comunicărilor publice, precum şi a furnizarea altor informaţii provenind de la autorităţi publice, referitoare la faptele şi persoanele ce fac obiectul acestor proceduri. Acest lucru ar însemna că presa nu va mai putea furniza informaţii de interes public despre demnitari vizaţi de anchete sau despre faptele de care sunt acuzate aceste persoane.

Persoanele din cadrul autorităţilor publice nu se pot referi la persoanele suspectate sau inculpate ca şi cum acestea ar fi vinovate, decât dacă există o hotărâre definitivă de condamnare cu privire la acele fapte.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. marele satan psd ist

    1. Ceilalti sunt din corul ingerilor buni in frunte cu Johanis?

      DNA e distrus de termenul de 1 an pt denunțuri. Îngheață toată activitatea de dictate securistă și șantaj avizat UE prin intermediul MCV.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS