DELGAZ GRID Finalizează un proiect cu finanţare europeană prin care au fost modernizate trei staţii de transformare din judeţul Iaşi

Comunicate de presă / 28 mai 2021

Finalizează un proiect cu finanţare europeană prin care au fost modernizate trei staţii de transformare din judeţul Iaşi

Delgaz Grid, companie membră a Grupului E.ON România, finalizează un proiect de investiţii finanţat din fonduri europene, prin care staţiile de transformare Gorban, Paşcani şi Hîrlău au fost modernizate şi integrate în SCADA (Monitorizare, Control şi Achiziţii de Date), potrivit unui comuni-cat remis redacţiei.

Proiectul a fost cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin POIM 2014-2020, Axa Prioritară 6: Promovarea energiei curate şi eficienţei energetice în vederea susţinerii unei economii cu emisii scă-zute de carbon, Obiectivul specific 6.1: Creşterea producţiei de energie din resurse regenerabile mai puţin exploatate (biomasă, biogaz, geoter-mal), producţie.

Valoarea totală a proiectului este de 16,8 milioane lei din, care valoarea eligibilă este de 12,8 milioane lei (respectiv 10 milioane lei din FEDR, 1,76 milioane lei din Bugetul Naţional şi 1,02 milioane lei cofinanţare), fiind implementat în perioada 18.12.2017 - 31.05.2021.

În contextul tranziţiei energetice, reţelele de energie trebuie să devină tot mai inteligente pentru a integra cât mai multă energie din surse regene-rabile. Practic, reţelele electrice reprezintă coloana vertebrală a tranziţiei către energia verde.

Delgaz Grid, ca operator de sisteme de distribuţie, are un rol important de jucat în menţinerea echilibrului viitor în reţele, în special la nivel local. Acest proiect se înscrie în strategia companiei de dezvoltare a unei reţele inteligente care să fie capabile să preia şi să transporte energie din surse multiple şi distribuite pe scară largă, de exemplu, turbine eoliene, sisteme de energie solară concentrată, panouri fotovoltaice.

Accesarea surselor de finanţare europeană reprezintă o prioritate pentru companie în vederea realizării obiectivelor de modernizare şi digitalizare a infrastructurii de distribuţie a energiei electrice. La acest moment, şase proiecte, în valoare de circa 205 milioane lei, cu cofinanţări de 128 mili-oane lei, se află în diferite stadii de implementare.

Un proiect, similar cu cel tocmai încheiat, urmăreşte modernizarea a cinci staţii de transformare din judeţul Vaslui, iar un altul vizează montarea a 10.000 de contoare inteligente pentru consumatori din municipiul Iaşi.

Alte două noi proiecte de investiţii au primit aprobarea din partea autori-tăţilor responsabile: primul are ca obiectiv implementarea unui sistem de control inteligent al reţelei de distribuţie de energie electrică (ADMS) într-o zona omogenă cu consumatori preponderent casnici din munici-piul Suceava, iar cel de-al doilea vizează modernizarea a 3 staţii de tran-sformare din gestiunea Delgaz Grid în scopul preluarii energiei electrice produse din resurse regenerabile in condiţii de siguranţă a funcţionării la SEN - Staţiile Siret, Bucecea, Dorohoi.

În plus, un nou proiect cu finanţare europeană care vizează consolidarea competenţelor digitale ale personalului companiei a primit aprobare din partea autorităţilor.

De asemenea, Delgaz Grid are în prezent implementare un proiect ce ur-măreşte obiective de securitate cibernetică în valoare totală de 1 milion lei, din care 0,7 milioane lei reprezintă cofinanţare nerambursabilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb