MINA lansează ediţia itinerantă MINA Pop-Up, proiect care debutează în Cluj-Napoca

A.F.
Comunicate de presă / 10 aprilie

 MINA lansează ediţia itinerantă MINA Pop-Up, proiect care debutează în Cluj-Napoca

MINA, Museum of Immersive New Art, unul dintre cele mai inovatoare spaţii culturale din România, lansează pe 19 aprilie un nou concept revoluţionar, MINA Pop-Up, un proiect itinerant, prezentat de George. Primul banking inteligent, ce aduce arta digitală şi noile tehnologii în trei mari oraşe din România: Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara. Proiectul este organizat în parteneriat cu Iulius Mall Cluj, Iulius Town Timişoara şi Palas Campus Iaşi, centrele de shopping, office şi entertainment dezvoltate de compania IULIUS în cele trei oraşe, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, spectatorii din ţară vor putea astfel să participe la show-urile Gustav Klimt - The Immersive Show, Lumea Subacvatică - O călătorie imersivă a apei si Inner Constellations, spectacolul dedicat lucrărilor ilustratorului Alex Nimurad.

MINA Pop-Up este un proiect MINA realizat în asociere cu atelierul de producţie Kunst şi se va desfăşura într-un cort, care va avea aceeaşi suprafaţă pe care o are şi spaţiul imersiv din cadrul muzeului din Bucureşti. Cortul de 450 mp va porni pe 18 aprilie într-o călătorie de 9 luni, poposind în fiecare oraş de pe traseu aproximativ 2-3 luni. Prima destinaţie este Cluj, în proximitatea Iulius Mall, în parcarea Hotelului Univers T.

Cele trei spectacole imersive vor fi disponibile publicului din ţară în intervalele 19 aprilie - 2 iunie la Cluj, 10 iunie - 10 septembrie la Iaşi şi 18 septembrie - 1 ianuarie la Timişoara.

"Începem aventura MINA Pop-Up pentru a oferi acces la arta imersivă, dar şi la experienţa unui spaţiu cultural inovator şi interactiv pentru publicul aflat departe de Bucureşti. Cele trei expoziţii de artă new media au prezentat interes pentru 180.000 de vizitatori în mai puţin de 6 luni de la deschiderea muzeului, astfel că iniţiativa de a depăşi graniţele capitalei a venit natural", spun fondatorii MINA.

Cu peste 50 de evenimente private şi 300 de grupuri şcolare care au pătruns în lumea artei imersive de la MINA, muzeul a devenit un fenomen în comunitatea artistică. La locaţia din Bucureşti sunt disponibile anul acesta spectacolele Van Gogh, The Immersive Show, Cosmos - Descoperă tainele universului, Vrăjitorul din OZ Imersiv şi [IN BETWEEN], o piesă de dans imersivă, regizată de Bobi Pricop.

Show-urile care vor fi prezente în turneu, Gustav Klimt. The Immersive Show, Lumea Subacvatică. O călătorie imersivă a apei şi Inner Constellations - Alex Nimurad & One Night Gallery, durează 45 de minute şi au constituit lineup-ul MINA în 2023, anul lansării muzeului în Bucuresti.

Prima este o producţie multimedia, prezentată de George. Inovaţie BCR, care cuprinde 60 dintre lucrările pictorului simbolist, un arc în timp prin "Epoca de Aur", inspirată de stilul Art Nouveau şi simbolurile bizantine. În cadrul show-ului se vor regăsi opere expuse în muzeele din toată lumea, precum "Doamna cu evantai", "Sărutul" şi "Doamna în Aur", fiecare piesă fiind meticulos pusă în scenă 360 de grade, într-un spaţiu de 7 metri înălţime. Spectacolul audio-vizual este realizat de studioul Aural Eye şi producătorul muzical, Alexei Ţurcan.

Cel de-al doilea spectacol, Lumea Subacvatică, prezentat de Kaufland România, este o incursiune educaţională în biodiversitatea apei. De la Delta Dunării şi Marea Neagră, până în adâncurile Oceanului, proiecţia 360 de grade realizată de studioul Collider Visuals & Pixels Reality, adaptata de Les Ateliers Nomad, cu muzica produsa de Costas Ivanov, va evidenţia frumuseţea şi importanţa protejării ecosistemelor acvatice.

Spectacolul care înglobează ilustraţiile lui Alex Nimurad este o expoziţie cu 21 de lucrări de artă, animate de studioul Noetic pe coloana sonoră realizată de Ştefan Andrei Stefanovici. Lucrările lui Nimurad sunt o dovadă a pasiunii sale pentru mitologie, artă clasică şi design contemporan. Stilul său îmbină aceste influenţe diverse cu elemente minimaliste, rezultatul fiind un limbaj vizual cu adevărat unic şi dinamic.

Arta imersivă oferă publicului ocazia de a trece de la rolul de spectator la cel de protagonist în interiorul lucrării de artă. Este o modalitate prin care publicul este implicat activ în ceea ce vede. Totul este proiectat la dimensiuni foarte mari, de aceea fiecare detaliu, culoare, tuşă sunt mult mai uşor de observat. Proporţiile se schimbă iar acest detaliu oferă un sentiment autentic, acela de a pătrunde într-o nouă lume.

Biletele pentru spectacolele MINA Pop-Up costă 45 de lei şi sunt disponibile pentru achiziţionare pe site-ul oficial al muzeului, iar pentru mai multe informaţii şi detalii despre program, vă invităm să ne vizitaţi pe minamuseum.com.

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5777
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0370
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8147
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4834

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb