MINISTRUL AURA RĂDUCU: "Avem proiecte de infrastructură în valoare de 10 miliarde de euro"

Adina Lateş
Fonduri Europene / 22 februarie 2016

Ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, a anunţat luni, la întâlnirea cu primarii comunelor, că sunt proiecte de infrastructură în valoare de 10 miliarde de euro - drumuri naţionale, porturi şi alte infrastructuri -, subliniind că e foarte importantă comunicarea interinstituţională pentru reuşita unei bune implementări a acestora.

"Avem multe proiecte în pregătire, proiecte de infrastructură de 10 miliarde de euro, ce cuprind drumuri naţionale, porturi, infrastructură de transport. (...) Ne-am propus să facem proiecte şi să nu mai pierdem banii . Vrem să pregătim un număr de două ori mai mare de proiecte decât bugetul alocat. Trebuie ca aceste proiecte să se adreseze întregii ţări. Încercăm să implementăm proiecte de apă, staţii de epurare, energie. (...) De aceea, e foarte importantă comunicarea cu beneficiarii, să existe o comunicare diferită ca până acum. Aceste e motivul pentru care trebuie să stabilim un plan de colaborare la nivel regional, cu puncte de informare la nivelul judeţului, să eliminăm acele reguli care au avut ca rezultat tăieri de buget", a declarat Carmen Răducu la Adunarea generală a Asociaţiei Comunelor din România, potrivit Agerpres.

Aura Răducu a amintit că Ministerul Fondurilor Europene are 16.000 de proiecte implementate deja în perioada anterioară şi şi-a exprimat speranţa că vor fi şi în continuare alte proiecte, bugetul fiind mai mare.

"Aş dori să avem nişte ghiduri şi documente mai simple şi mai clare, adaptate spre înţelegerea celor care realizează aceste proiecte", a completat Răducu.

Totodată, ministrul a amintit că trebuie pregătite proiecte şi pentru a putea fi combătută sărăcia.

"Programul antisărăcie are în vedere stoparea acestui flagel, să lansăm aceste ghiduri, programe şi să lucrăm la scheme, (...) ca să ajutăm oamenii să aibă un loc de muncă, tinerii să fie ajutaţi să înceapă afaceri. Încercăm ca suportul financiar să fie cât mai mare şi eficient pentru aceste categorii", a spus ministrul.

Aproape 500 de primari de comune s-au întâlnit luni la Adunarea generală a Asociaţiei Comunelor din România, care are loc în Capitală. Au fost acordate şi premii pentru edilii aflaţi la al şaselea mandat, au fost premiate 15 comune pentru activitatea desfăşurată în slujba comunităţilor. Au participat şi delegaţi din Republica Moldova, China şi delegaţi ai Comitetului Regiunilor de la Bruxelles.

Reuniunea primarilor a început duminică, ziua fiind dedicată dezbaterii bilanţului de activitate pe 2015 şi bugetului organizaţiei pe 2016, şi durează patru zile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9429
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6098
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8066
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.5597

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro