Abonament gratuit

Nestle continuă demersurile în sprijinul comunităţilor afectate de COVID-19

G.U.
Comunicate de presă /

Leszek Wacirz, Country Manager Nestle Romania

Leszek Wacirz, Country Manager Nestle Romania

Compania Nestle anunţă planurile locale pe termen scurt şi mediu cu privire la implicarea în dezvoltarea comunităţilor din România. Într-un context dificil, ce generează impact major asupra comunităţilor, compania rămâne nu doar un partener de încredere al comunităţilor, un angajator şi un partener de afaceri solid, dar şi o voce importantă în angajamentul pentru crearea, sprijinirea şi implementarea de soluţii pentru a pregăti economiile pentru lumea post-criză, conform unui comunicat de presă.

Potrivit unui raport realizat de Departamentul pentru Afaceri Economice şi Sociale din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite, intitulat Everyone Included: Social Impact of COVID-19, focarul COVID-19 afectează toate segmentele populaţiei şi generează o presiune majoră asupra membrilor grupurilor sociale aflate în situaţiile cele mai vulnerabile. În acest context, apare nevoia unui schimbări a dinamicii privind implicarea socială şi a unei noi modalităţi de raportare la noua realitate, conturată în jurul prioritizării solidarităţii faţă de comunităţi, faţă de angajaţi şi faţă de parteneri.

Leszek Wacirz, Country Manager Nestle România, a declarat:"Solidaritatea şi responsabilitatea socială sunt esenţiale în momente de criză, şi sunt două valori care dictează fiecare decizie la nivel de business. Această criză nu e nici pe departe depăşită, şi este important să fim alături de comunităţi şi să păstrăm, în continuare măsurile de siguranţă, atât la nivel de companie, cât şi la nivel individual"

Încă de la începutul pandemiei, compania Nestle a mobilizat resurse din întreaga lume pentru a contribui, prin donaţii în produse şi bani, la sprijinirea instituţiilor medicale, băncilor de alimente şi altor instituţii similare. Prin parteneriatul internaţional cu Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, a fost alocat la nivel global un buget de 10 milioane CHF pentru sprijinul comunităţilor afectate de pandemie.

Potrivit comunicatului, la nivel local fondurile alocate reprezintă echivalentul a 10 milioane RON şi au fost destinate suportului oferit comunităţilor, partenerilor, instituţiilor medicale şi angajaţilor în perioada martie - iunie, inclusiv pentru distribuirea a aprox. 3,5 milioane de porţii de energie către personalul medical, persoane fără aparţinători şi familii nevoiaşe, precum şi pentru achiziţionarea a 100 000 de măşti de protecţie pentru sistemul medical.

În perioada următoare, compania Nestle va susţine reluarea activităţii partenerilor de afaceri din domeniile afectate, prin oferirea de produse în mod gratuit şi alocarea unor fonduri speciale, oferind totodată sprijin suplimentar angajaţilor pentru a le asigura sănătatea, siguranţa şi bunăstarea. O atenţie deosebită este acordată partenerilor din sectorul out-of-home, sever afectat la nivel naţional. Divizia out-of-home a înregistrat o scădere de două cifre în primul trimestru din 2020, generată de măsurile din zona HORECA şi de impactul semnificativ asupra consumului în afara casei. Ovidiu Tunaru, Business Executive Officer Nestle Professional, a declarat: "În ciuda dificultăţilor întâmpinate în această categorie, este prioritar pentru noi să fim alături de partenerii noştri pentru a-i sprijini în repornirea afacerilor, odată cu relaxarea măsurilor. Ca parte a iniţiativei Always Open For You, am reuşit să le oferim acestora capital adiţional de aproape 4 milioane de lei prin care îşi pot asigura continuitatea business-urilor în această perioadă critică.", a declarat Ovidiu Tunaru, Business Executive Officer Nestle Professional.

Noi investiţii şi iniţiative: Sănătate şi nutriţie, sprijin pentru noile generaţii, sustenabilitate

A doua jumătate a anului 2020 vizează noi investiţii şi iniţiative, dedicate dezvoltării sustenabile, educaţiei nutriţionale a copiilor şi generării de oportunităţi în carieră pentru tinerii din România. Obiectivele pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii consumatorilor şi contribuţia la un viitor mai bun pentru toate generaţiile rămân o prioritate pentru Nestle. La nivel global, acţiunile de responsabilitate socială ale companiei sunt îndreptate către nutriţie pentru indivizi şi familii, sustenabilitate pentru mediu şi dezvoltare profesională pentru tineri, şi sunt reunite în cadrul a trei programe dedicate - Nestle for Healthier Kids, Nestle Needs YOUth, Nestle for a Waste Free World.

Neli Angelova, Communication Manager Nestle South East Market, a declarat: "Încă de la început, misiunea noastră a fost să oferim oamenilor o viaţă mai bună, în toate aspectele sale. Avem toate instrumentele necesare pentru a onora pe deplin acest angajament - cu ajutorul produselor noastre pentru nutriţie, prin iniţiativele de CSR dedicate şi, bineînţeles, prin puterea exemplului, ne dorim să ajutăm noile generaţii să facă alegeri mai bune, mai sănătoase, pentru viitorul lor şi al mediului înconjurător. ", a declarat Neli Angelova, Communication Manager Nestle South East Market.

Nestle for Healthier Kids: Pentru o viaţă sănătoasă şi un stil de viaţă activ pentru noile generaţii

În România, în 2019, peste 60 000 de copii au fost implicaţi în activităţile "Nestle for Healthier Kids", desfăşurate alături de partenerii locali. Până la finalul anului 2020, Nestle are ca obiectiv să ajute 70 000 de copii să facă alegeri sănătoase şi să adopte un stil de viaţă activ şi echilibrat, prin materiale educaţionale şi activităţi dedicate, desfăşurate în cadrul programelor Şi eu traiesc sănătos!- SETS şi Traista cu Sănătate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

24 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8703
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0980
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4902
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4738
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.0541

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Topul firmelor din Bucuresti 2020
Legal Accelerators
Forumul padurilor

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie