Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

PREŞEDINTELE CSM INSISTĂÎn conflict cu Ana Birchall, Lia Savonea doreşte înscăunarea Adinei Florea

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică /

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lia Savonea, încearcă, mâine, pentru a şaptea oară, să o instaleze pe Adina Florea la şefia Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Ultima încercare de a o impune pe Florea la şefia Secţiei a fost pe 8 octombrie, însă şedinţa plenului CSM nu s-a putut ţine, întrucât cinci procurori şi ministrul Justiţiei au absentat. Procurorii aveau o şedinţă programată la sediul Parchetului General, iar Ana Birchall a fost la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne al Uniunii Europene care a avut loc la Luxemburg.

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a criticat săptămâna trecută SIIJ, spunând că nu consideră a fi în beneficiul Justiţiei faptul că secţia respectivă poate instrumenta orice dosar, cu privire la orice persoană, atâta vreme cât reclamantul care face plângerea penală menţionează şi presupusa implicare a unui magistrat.

Plenul CSM a avut de şase ori până acum pe ordinea de zi validarea rezultatelor concursului pentru şefia SIIJ. Adina Florea s-a clasat pe primul loc la concursul organizat de CSM pentru acest post rămas vacant după numirea lui Gheorghe Stan în poziţia de judecător la Curtea Constituţională.

Şedinţa de mâine a CSM se va desfăşura în condiţiile în care liderii Asociaţiei "Iniţiativa pentru Justiţie" au formulat un denunţ penal pe numele preşedintelui Lia Savonea, pe care o acuză de uzurpare a funcţiei.

De asemenea, procurorii Sorin Lia şi Bogdan Pîrlog o acuză pe Lia Savonea pentru faptul că a cerut Parlamentului modificarea legii Agenţiei Naţionale de Integritate, fără să ceară plenului CSM să sesizeze în acest sens Ministerul Justiţiei ori, în calitate de simplu cetăţean, să strângă 100.000 de semnături pentru inţierea unui demers legislativ.

Ana Birchall a acuzat-o şi ea pe şefa CSM de uzurpare a atribuţiilor Ministerului Justiţiei cu privire la acelaşi proiect de lege. În schimb, Savonea a acuzat-o pe Birchall de subminare a autorităţii CSM şi a sesizat CCR cu privire la un potenţial conflict între puterile statului reprezentate de Ana Birchall şi Lia Savonea.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. FĂRĂ RĂSPUNDE SE GRIPEAZĂ ȚARA = INVOLUȚIE....

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS