Producătorul Solaris a livrat 37 de vehicule pe piaţa locală în 2020, la Braşov şi Satu Mare

A.B.
Comunicate de presă / 26 noiembrie 2020

 Producătorul Solaris a livrat 37 de vehicule pe piaţa locală în 2020, la Braşov şi Satu Mare

Solaris Bus & Coach, lider global în producţia de vehicule electrice pentru transport public, a livrat anul acesta 37 de vehicule pe piaţa locală, dintre care 26 de troleibuze în Braşov şi 11 autobuze hibrid în Satu Mare. Astfel, compania a ajuns la peste 300 de vehicule folosite în transportul public din opt oraşe din România, circa jumătate dintre acestea fiind propulsate electric, conform unui comunicat de presă.

Pentru anul 2021, Solaris a planificat pentru livrare 65 de mijloace de transport în comun: 16 autobuze electrice în Craiova, 20 troleibuze în Ploieşti, 6 autobuze hibrid în Satu Mare, 3 troleibuze în Mediaş şi 20 de autobuze hibrid în Galaţi.

Solaris Bus & Coach este unul dintre cei mai mari producători din Europa de autobuze şi troleibuze. De la lansarea sa, în anul 1996, fabrica de la Bolechowo, din apropiere de Poznan, Polonia, a produs peste 19.000 de vehicule, utilizate astăzi în transportul public din sute de oraşe europene. În prezent, compania ocupă poziţia de lider mondial în segmentul de e-mobilitate pentru transportul public urban, datorită gamei sale extinse de troleibuze electrice, autobuze electrice cu acumulator şi autobuze hibrid livrate.

Prezent în România din anul 2006, grupul Solaris a cumulat pe piaţa locală o cifră de afaceri în valoare de aproximativ 85 milioane de euro în perioada 2014-2019. Tot în ultimii 5 ani, compania a participat la o serie de licitaţii în ceea ce priveşte transportul public din oraşe precum: Cluj-Napoca, Piteşti, Braşov, Baia Mare, Satu Mare, Galaţi, Craiova sau în cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MDRAP).

În urma licitaţiilor câştigate în decursul ultimilor cinci ani, Solaris a livrat în Craiova 29 de autobuze diesel, în Cluj-Napoca 40 autobuze diesel, 41 autobuze electrice şi 50 de troleibuze, în Piteşti 70 autobuze diesel, în Braşov 26 de troleibuze, în Satu Mare 11 autobuze hibrid, iar în Galaţi 17 troleibuze. Potrivit reprezentanţilor companiei, Solaris asigură puncte şi asistenţă de service în toate oraşele în care a livrat vehicule. În prezent, parcul auto Solaris din România numără peste 300 de vehicule, ponderea celor electrice fiind de circa 50% din total.

"Fiind prezenţi de aproape 15 ani pe piaţa locală, putem spune că România este de departe cea mai dinamică piaţă la nivel regional pentru mijloacele de transport nepoluante datorită alocărilor de fonduri de finanţare oferite de Uniunea Europeană şi de Fondul de Mediu. Anul acesta am livrat 37 de vehicule către două oraşe importante din ţară, Braşov şi Satu Mare, contribuind prin produsele noastre la îmbunătăţirea infrastructurii transportului public local. Pentru anul următor avem în plan livrarea a 65 de vehicule şi ne propunem să ne menţinem poziţia de lider în zona de soluţii de transport ecologice precum autobuze electrice şi troleibuze", a declarat Daniel Ciolan, General Manager Solaris România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

26 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0195
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4869
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1954

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro