Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

ŞEFA EXECUTIVULUI DIN HONG KONG:Lam suspendă proiectul vizând autorizarea extrădărilor către China

A.P.
Internaţional /

Lam suspendă proiectul vizând autorizarea extrădărilor către China

Şefa Executivului din Hong Kong a anunţat, astăzi, suspendarea proiectului de lege vizând să autorizeze extrădările către China, aflate la originea unor manifestaţii în masă, relatează AFP.

"Guvernul a decis să suspende procedura de amendare legislativă", a declarat Carrie Lam pentru presă, după o săptămână de proteste fără precedent în fosta colonie britanică.

Hong Kongul s-a confruntat miercuri cu cele mai grave violenţe politice de la retrocedarea sa către China, în 1997. Zeci ce mii de protestatari au fost dispersaţi de poliţia antirevoltă cu gloanţe de cauciuc şi gaze lacromogene.

Un milion de persoane au manifestat duminică împotriva acestui proiect de lege care, porivit criticilor săi, ar plasa populaţia la mâna sistemului judiciar din China - opac şi aflat sub influenţa Partidului Comunist unic.

Opoziţia faţă de proiectul de lege reuneşte avocaţi, organizaţii juridice influente, lideri din industrie, camere de comerţ, jurnalişti, activişti şi diplomaţi occidentali.

În faţa opoziţiei cauzate de proiectul de lege, Carrie Lam, conducătoarea Executivului favorabil Beijingului al Hong Kongului, s-a confruntat în ultimele zile cu îndemnuri la abandonarea proiectului, inclusiv din tabăra sa.

Într-o conferinţă de presă, astăzi, ea a anunţat că lucrările cu privire la proiect urmează să fie suspendate şi a adăugat că nicio dată nu a fost stabilită în vederea reintroducerii acestuia pe agendă.

"Sunt profund întristată şi regret că deficienţele muncii noastre şi alţi factori au provocat controverse importante şi conflicte în societate, după o perioadă de doi ani de relativ calm", a declaart ea.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Topul Naţional al Firmelor 2019
Energy Transition 2019
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS