100 de kilometri de drum judeţean din Galaţi vor fi modernizaţi

Ana Felea
Miscellanea / 15 martie

Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi şi Alexandru Marcel Stoica, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării

Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi şi Alexandru Marcel Stoica, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării

Consiliul Judeţean Galaţi a semnat, astăzi, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, contractul pentru accesarea fondurilor necesare reabilitării şi modernizării a 100 de kilometri de drum judeţean. În total este vorba despre 60 milioane de euro, cea mai mare investiţie în infrastructura turieră a Galaţiului din ultimii ani. Cea mai mare parte a sumei a fost accesată în cadrul Programului Naţional de Investiţii "Anghel Saligny".

"Am semnat astăzi, la Bucureşti, un contract de finanţare extrem de important pentru modernizarea infrastructurii rutiere judeţene. Astfel, continuăm exemplul de administraţie performantă şi vom demara lucrări ample pe aproape 100 de kilometri de drum judeţean. Vom interveni pe mai multe drumuri judeţene, cum ar fi cel dintre Munteni - Ţigăneşti - Ungureni - Slobozia Blăneasa - Negrileşti - Ghidigeni (DJ240), dintre Matca şi Corod (DJ251A) sau cel de pe ruta Băneasa - Suceveni - Rogojeni (DJ242D). Vor fi lucrări ample, de la lărgirea părţii carosabile sau chiar realizarea de la zero a infrastructurii drumului, acolo unde se impune acest lucru, la reabilitarea podurilor şi podeţelor de pe traseul drumului, realizarea sistemelor de colectare a apelor pluviale şi amenajarea de staţii de autobuz. Avem deja licitaţiile finalizate şi constructorii desemnaţi, astfel că în această primăvară va fi emis şi ordinul de lucrări", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

De asemenea, vor fi realizate lucrări de modernizare şi pe următoarele drumuri judeţene: DJ253 Umbrăreşti - Cudalbi - Băleni - Viile (se va interveni pe patru tronsoane de pe această rută), DJ242H Jorăşti - Zărneşti - Rădeşti, DJ255A Pădurea Gârboavele - Odaia Manolache, DJ240A Cârlomăneşti - Gârbovăţ, DJ252G Ţepu -Tecucelu Sec.

Valoarea totală a investiţiilor este de 284.624.548,45 lei cu TVA (aproximativ 60 de milioane euro), din care 140.000.000 lei (inclusiv TVA) sunt aprobaţi şi incluşi în lista obiectivelor de investiţii aferente Programului naţional de investiţii "Anghel Saligny", iar diferenţa va fi asigurată din alte surse (fonduri europene, guvernamentale sau proprii).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. orasul ultra-imputit cu noroiul uscat pe trotuare si sosele, cu o primarie care taie vegetatia si sparge digul de protectie a Falezei orasului , construit in comunism, pentru prabusirea Falezei inferioare si punerea in miscare a proiectului de stabilizare a falezei in valoare de 100 milioane euro cistigat de firma de partid, Vega,.....cu parandaratul aferent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

22 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9232
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5644
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9467
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6092
Gram de aur (XAU)Gram de aur284.9858

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro