20 milioane lei pentru finanţarea planurilor urbanistice generale

I.GHE.
Ziarul BURSA #Politică / 04 august 2020

Suma necesară solicitată de unităţile administrativ-teritoriale este de trei ori mai mare

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) a aprobat contractele de finanţare pentru Programul privind elaborarea şi/sau actualizarea Planurilor Urbanistice Generale (PUG) şi a Regulamentelor Locale de Urbanism (RLU), în conformitate cu HG 525/1996, cu modificările şi completările ulterioare.

Prevederile bugetare în anul 2020, pentru finanţarea elaborării şi/sau actualizării PUG-urilor şi a RLU sunt de 20 milioane lei, dintre care sume reţinute în valoare de 2 milioane lei.

MLPDA a primit cereri pentru finanţare de la 39 de consilii judeţene, pentru 957 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) care au achiziţionat servicii de elaborare a documentaţiilor PUG, în diferite stadii (lucrări noi şi lucrări în continuare), sumele solicitate depăşind 65,1 milioane lei.

Ministerul de resort a întocmit un punctaj în baza unor criterii, pentru fiecare criteriu fiind acordat un punct. În raport cu suma alocată (de 18 milioane lei) şi cu numărul total de puncte, a fost stabilită valoarea pentru fiecare punct. În funcţie de numărul de puncte obţinut de fiecare unitate administrativ teritorială în urma analizei, a fost alocată, proporţional, suma aferentă. În cazul a 121 UAT-uri, suma obţinută pe baza punctajului depăşeşte valoarea solicitată de către consiliul judeţean pentru respectivul UAT, iar diferenţa rezultată, în cuantum de 915.548,41 lei, este redistribuită în mod egal către celelalte 836 UAT-uri care au solicitat o valoare mai mare decât suma rezultată conform punctajului.

Pe lângă solicitările transmise de către consiliile judeţene, Ministerul Culturii a solicitat MLPDA sprijin financiar din cadrul Programului pentru finanţarea elaborării Planului urbanistic general pentru comuna Roşia Montană, din judeţul Alba, pentru a susţine procesul de înscriere a Peisajului Cultural Minier din respectivul UAT în lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Procedura de înscriere a fost deja iniţiată, iar deţinerea unei documentaţii PUG actualizate este o condiţie esenţială pentru acceptarea demersului. Comuna Roşia Montană se află în lista UAT-urilor pentru care se solicită finanţare şi din adresa trimisă către MLPDA de Consiliul Judeţean Alba.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro