30 de candidaţi pentru Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor de la SIF Muntenia

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 iunie 2012

30 de candidaţi pentru Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor de la SIF Muntenia
 • document ataşat Candidaturi pentru functia de membru in Consiliul Reprezentantilor Actionarilor conform raport curent SIF Muntenia.
  apasă aici pentru a descărca.

  Paul Miclăuş şi Mircea Oancea s-au înscris în luptă

  Treizeci de candidaţi doresc să obţină un loc în Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor SIF4 "Muntenia" (CRA), în eventualitatea în care acesta va fi revocat la Adunarea Generală din 6/7 iulie, potrivit unui comunicat transmis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (Lista completă pe www.bursa.ro).

  Pe listă se regăsesc Paul Miclăuş, administrator Sibex, şi Mircea Oancea, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private până la finalul lui iunie, când îi expiră acest mandat. Cei doi au candidat şi pentru un loc de administrator la SIF Moldova, în noiembrie 2011, însă atunci niciun candidat nu a reuşit să obţină postul.

  Între concurenţi se numără şi nouă dintre actualii membri ai CRA, respectiv preşedintele Marian Dinu, Sorin Coclitu, Cătălin Doică, Marian Hoinaru, Dan Pascariu, Antonel Bunu, Radu Bugeac, Gheorghe Glăman, dar şi Adrian Andrici, care figurează şi între propunerile acţionarilor care au cerut revocarea actualului Consiului.

  Omul de afaceri Gheorghe Iaciu, patronul complexului comercial Doraly, care deţine 4,01% din capitalul SIF, şi ING International Romanian Equity Fund, care are o participaţie de 0,99% din acţiuni au solicitat, la finalul lunii mai, revocarea membrilor Consiliului Reprezentanţilor şi au avansat nominalizări pentru acest Consiliu.

  Din lista propusă de aceşti acţionari, candidatura lui Vlad Sabadus nu a fost validată, potrivit comunicatului SIF Muntenia.

  Astfel, în luptă au rămas: Robert Cosmin Pană, consilier la firma de brokeraj Swiss Capital, membru în Consiliul de administraţie al Bursei şi fost angajat al BVB, omul de afaceri Adrian Andrici, acţionar SIF Muntenia şi membru în actualul Consiliu al Reprezentanţilor (care a contestat AGA din aprilie, susţinând că hotărârile sunt contrare celor comunicate în şedinţă), Florin Cazan (Raiffeisen Capital & Investment), Ştefan Gioga (Active International), Olimpiu Blăjuţ şi Răzvan Lefter (ambii angajaţi ai Swiss Capital), Daniel Pandele (asociat şi administrator Doraly Mall), Laviniu Dumitru Beze (preşedintele AIPC), avocatul Marcel Gheorghe şi economistul Gabriel Vasile.

  Potrivit legislaţiei pieţei de capital, administratorii unei burse nu pot fi concomitent şi membri CA la o companie listată pe piaţa respectivă.

  Consiliul Reprezentanţilor de la SIF Muntenia este format din 11 membri, iar preşedintele este George Marian Dinu. SIF Muntenia este singura dintre cele cinci societăţi de investiţii financiare administrată de o societate de administrare a investiţiilor - SAI Muntenia Invest, supravegheată de Consiliul Reprezentanţilor.

  Cei doi acţionari au solicitat completarea ordinii de zi a şedinţei AGA din 6 iulie, când acţionarii vor discuta distribuirea unor dividende suplimentare de 98,45 milioane lei din rezervele existente la finalul anului trecut şi constituite din sumele reprezentând dividende neridicate timp de trei ani.

  Opinia Cititorului ( 11 )

  1. cum e posibil ca presedintele cra de la sif4 sa fie un fost securist care in 1989 era atasat economic al ambasadei romaniei la moscova ma refer bineinteles la dinu marian

   1. Pai ce ai vrea tu sa faca Dinu in loc sa fie sef la SIF 4, sa produca un alt BitDefender, sau poate ceva iPhone? Dinu e bun acolo, nu-i treaba ta....El te-a pus sa cumperi actiuni SIF4? Sau tu suferi pentru alea primite de pe vremea cuponiadei???

    Pai ce ai vrea tu sa faca Dinu in loc sa fie sef la SIF 4, sa produca un alt BitDefender, sau poate ceva iPhone? Dinu e bun acolo, nu-i treaba ta....El te-a pus sa cumperi actiuni SIF4? Sau tu suferi pentru alea primite de pe vremea cuponiadei???

   paul miclaus zis paulica care facea afaceri cu virgil mateescu zis gunoiu de se lauda mateescu peste tot ca nu poate sa i faca nimeni nimic

   si antonel bunu, care a fost arestat impreuna cu chelu, alt luceafar al pietei de capital, pentru tentativa de mita. Prostia ca s-au dus sa dea mita in sediul politiei ar trebui pedepsita suplimentar. Cum e posibil ca cercetatii penal sa fie reprezentanti ai actionarilor? sa intelegem ca actionarii sunt si ei penali? sau saraci cu duhul?

   Intr adevar paul miclaus a facut"afaceri"cu gunoiul de mateescu dar in afara de asta cum e posibil ca un om cercetat penal si betiv notoriu pe deasupra(a se vedea balul brokerilor cand il duceau pe brate la final)sa candideze pt o asemenea functie

   1. Paulica a facut afaceri cu gunoiul de mateescu a facut multe abuzuri din postura de comisar cnvm

    Paul Miclaus nu mai are dosar penal? Dupa ce a acoperit cea mai mare escrocherie de pe BVB cu listarea Petromidia acum s-a spalat si e curat? Ar fi culmea sa fie asta in CRA la vreun sif.

    Paul Miclaus nu mai are dosar penal? Dupa ce a acoperit cea mai mare escrocherie de pe BVB cu listarea Petromidia acum s-a spalat si e curat? Ar fi culmea sa fie asta in CRA la vreun sif.

   Mi as dori sa candideze Dinu ca l asteapta un mic scandal de presa de cancan cu ceva prin delta. Se pare ca nu de vapor e vorba. Scuze i l uitasem pe Hoinaru ca fara el nu se putea

   1. Cred ca ati uitat de Filimon.Fara dumnelui chiar nu se putea. In vremurile-alea Hoinaru ii cinta in struna nu numai prin delta.

  Cotaţii Internaţionale

  vezi aici mai multe cotaţii

  Bursa Construcţiilor

  www.constructiibursa.ro

  Avocat Ianul Alexandra
  Apanova
  BTPay
  Electromagnetica
  DIGI
  arsc.ro
  roovi.ro
  Stiri Locale

  Curs valutar BNR

  29 Noi. 2022
  Euro (EUR)Euro4.9184
  Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
  Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
  Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
  Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

  convertor valutar

  »=
  ?

  mai multe cotaţii valutare

  Cotaţii Emitenţi BVB
  Bursele din regiune
  Cotaţii fonduri mutuale
  Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
  Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
  Carte - The crisis solution terminus a quo
  www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro