InfoCons, singura revistă de teste comparative din ţara noastră a studiat etichetele produselor de tip margarină care se gasesc pe piaţa autohtonă, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.
Margarina reprezinta un amestec de grăsimi asemănătoare cu cele din alimentele prăjite mult timp, greu de transformat de către organism în energie. Consumul în mod repetat de margarină duce la apariţia unor efecte negative asupra organismului, ca de exemplu:
E 100 - curcumina - colorant sintetic, poate duce la scăderea glicemiei;
E160b - colorant sintetic obţinut din organisme modificate genetic;
E202 - sorbat de potasiu, conservant sintetic, poate provoca tulburări digestive grave;
E476 - emulgator sintetic - are un efect toxic moderat şi poate provoca alergii.
Desi procedeul de obţinere a margarinei a fost modificat, ea rămâne un aliment nesănătos, din cauza transformărilor prin care trec substanţele din compoziţia ei în laborator.