A DEPĂŞIT JAPONIA ÎN PRIVINŢA CAPITALIZĂRIIBursa din Hong Kong devine a treia mare piaţă de capital din lume

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Bursa din Hong Kong devine a treia mare piaţă de capital din lume

Piaţa acţiunilor din Japonia a pierdut recent poziţia de a treia mare bursă din lume în favoarea celei din Hong Kong, care a beneficiat de pe urma valului de stimuli din partea autorităţilor de la Beijing şi a accesului mai bun oferit investitorilor de retail chinezi, conform ft.com

Capitalizarea bursieră din Hong Kong a depăşit-o, săptămâna trecută, pe cea a pieţei din Japonia, potrivit datelor de la închiderea sesiunii din 11 aprilie, calculate de Bloomberg. Situaţia reprezintă o premieră după apariţia bulei acţiunilor din China, în 2015.

Valoarea totală în dolari a acţiunilor lis­tate la Hong Kong a ajuns la 5,78 trilioane de dolari în 11 aprilie, faţă de 5,76 trilioane de dolari în cazul Japoniei. Astfel, Bursa din Hong Kong ocupă locul al treilea în lume, în privinţa capitalizării, după SUA şi China.

Margaret Yang, analist de piaţă la CMC Markets Singapore, a declarat că avansul actual de pe piaţa din Hong Kong a fost generat în mare parte, la fel ca în 2015, de China, în urma emisiunilor de datorii guvernamentale şi a "exploziei" proiectelor de infrastructură, care au stimulat economia după câteva luni cu evoluţii slabe. Margaret Yang a subliniat că, în prezent, investitorii chinezi din zona continentală au mai multă experienţă în plasamentele în acţiunile din Hong Kong, ca urmare a acordurilor de tranzacţionare cu pieţele din Shanghai şi Shenzhen.

"Acum, piaţa din Hong Kong pare să fie mai raţională şi creşte în baza redresării Chinei", a spus Yang, făcând referire la semnele de revenire a acestei economii după încetinirea de la sfârşitul anului trecut.

Pierderea locului al treilea în topul mondial, de către piaţa japoneză, reflectă, de asemenea, performanţa relativ slabă a acesteia pe parcursul anului curent, conform ft.com.

Conform preţurilor de închidere din 10 aprilie, indicele Topix al Bursei din Tokyo a crescut cu numai 7,6% în 2019, în comparaţie cu un câştig de 16,5% pentru Hang Seng, indicele de referinţă al pieţei din Hong Kong.

Analiştii sunt de părere că evoluţia mai slabă a pieţei japoneze reflectă o retragere pe termen lung a fondurilor globale din ţară.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS