Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

A LANSAT OFERTACel mai mare investitor al Aston Martin vrea să-şi majoreze deţinerea

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

Cel mai mare investitor al Aston Martin vrea să-şi majoreze deţinerea

Strategic European Investment Group, cel mai mare investitor al Aston Martin, a lansat vineri oferta pentru achiziţia unui pachet adiţional de 3% din companie, dorind să-şi majoreze participaţia după ce acţiunile producătorului britanic de autoturisme sport de lux au scăzut cu 80% de la momentul listării sale, care a avut loc în toamna anului trecut.

Strategic European Investment Group, parte a grupului italian de private equity Investindustrial, are în proprietate aproape 31% din Aston Martin, iar acum vrea să cumpere cel mult 3% (6,8 milioane de acţiuni), cotă pentru care a fost nevoit să lanseze o ofertă tuturor acţionarilor întrucât are în propritate cea mai mare deţinere.

Potrivit Reuters, investitorul a confirmat că a propus 10 lire sterline (12,53 dolari) pentru o acţiune Aston Martin care, la data de 18 iulie (ziua anterioară anunţului privind oferta), aveau o cotaţie de 963 pence la London Stock Exchange (Bursa din Londra). Propunerea investitorului evaluează compania auto la 2,18 miliarde de lire sterline.

Anul acesta, titlurile Aston Martin au pierdut 21%. Rezultatele financiare recente ale societăţii au fost afectate de nevoia sporirii investiţiilor în unităţile de producţie şi de extinderea ofertei de vehicule, măsuri care au generat creşterea costurilor sale.

În luna mai, constructorul de maşini a anunţat o pierdere operaţională de 17,3 milioane de lire pentru primul trimestru din 2019, faţă de un profit de 2,8 milioane de lire în acelaşi interval din 2018.

Vânzările totale ale companiei au sporit, însă, cu 6% în perioada menţionată, la 196 milioane de lire, în baza cererii solide din America de Nord şi Asia.

Aston Martin a depăşit anul trecut, pentru prima dată după 2008, pragul de 5.000 de unităţi livrate. Prin listarea sa la Bursa din Londra, compania a avut în vedere consolidarea redresării mărcii auto pe care o produce.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS