Acţionarii ING vor să ştie dacă banca intenţionează să preia Commerzbank

Ziarul BURSA #Internaţional /

Acţionarii ING vor să ştie dacă banca intenţionează să preia Commerzbank

Asociaţia care apără interesele acţionarilor din Olanda (VEB) a cerut ING Groep NV, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, să clarifice dacă este interesat de achiziţionarea rivalei germane Commerzbank, transmite Reuters.

Marţi, Reuters anunţa că UniCredit a angajat mai mulţi bancheri de inves­tiţii, inclusiv un fost înalt oficial german, care să o consilieze cu privire la o posibilă ofertă de preluare a Commerz­bank, în timp ce ING desfăşoară dis­cuţii neoficiale cu creditorul german. Reprezentanţii ING nu au comentat informaţia, potrivit Agerpres.

Într-o scrisoare adresată băncii olandeze, VEB susţine că "ING nu poa­te întârzia" aducerea la cunoştinţă a intenţiilor sale.

"Deşi ING nu ar trebui să răspundă fiecărui zvon de pe piaţă, în opinia VEB banca trebuie să clarifice dacă este interesată de achiziţionarea Commerzbank, în interesul unei stabiliri corecte a preţului acţiunilor ING", se arată în comunicatul asociaţiei.

În ultimele zile, preţul acţiunilor ING a scăzut, probabil din cauza informaţiilor referitoare la discuţii cu creditorul german, iar UniCredit a dat publicităţii un comunicat, la solicitarea autorităţilor de reglementare din Italia, susţine VEB.

De la sfârşitul lunii aprilie, titlurile ING au pierdut aproximativ 16%.

După Olanda, Germania este a doua mare piaţă pentru ING unde activează sub marca ING-Diba. În prezent, ING are o capitalizare bursieră de 47 miliarde euro, de aproape cinci ori mai mare decât cea a Commerzbank (9,6 miliarde euro). Succesul unei eventuale preluări a Commerzbank depinde de Guvernul german, care deţine 15% din acţiunile Commerzbank, o moştenire a pachetului de salvare oferit de Berlin în perioada crizei financiare.

Conform legislaţiei olandeze, ING este obligată să-şi informeze acţionarii de orice măsuri concrete în procesul de preluare, a precizat VEB.

În aprilie, directorul ING Groep, Ralph Hamers, le-a spus acţionarilor că banca este gata să ia în considerare o achiziţie transfrontalieră, dacă vor fi îndeplinite anumite condiţii. Declaraţia sa vine după ce revista germană Manager Magazin a publicat un articol conform căruia ING Groep a contactat grupul bancar german Commerzbank în vederea unei posibile fuziuni.

Pe plan global, ING are peste 52.000 de angajaţi şi oferă servicii bancare unui număr de aproape 37 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Conferinţele Teatrului Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS