Acţionarii Romgaz au prelungit mandatele administratorilor provizorii cu încă două luni

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Acţionarii Romgaz au prelungit mandatele administratorilor provizorii cu încă două luni

Acţionarii Romgaz (SNG) au aprobat, în adunarea de la finele săptămânii trecute, prelungirea mandatelor administratorilor provizorii cu încă două luni de la data expirării, se arată într-un raport al producătorului de gaze naturale remis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În prezent, Consiliul Romgaz este alcătuit din preşedintele Manuela-Petronela Stan-Olteanu şi membrii Marius Aristotel Jude, Tudorel Harabor, Marius-Dumitru Marin, Balazs Botond, Romeo-Cristian Ciobanu şi Jansen Petrus Antonius Maria.

Primii cinci au fost aleşi în data de 25 iunie de către acţionari, cu mandate provizorii de patru luni, în condiţiile în care aceştia intraseră în board-ul companiei la finele anului trecut, pentru o perioadă de patru luni ce ulterior a fost prelungită cu încă două luni. Ceilalţi doi componenţi ai Consiliului au fost aleşi de acţionarii Romgaz în iulie 2018, cu mandate de patru ani, până în vara anului 2022.

De asemenea, a fost aprobat Bugetul de Venituri şi Cheltuieli individual rectificat al societăţii pentru anul în curs, ce prevede venituri totale de 4,069 miliarde de lei, cu 24,7% mai mici decât cele aprobate iniţial, şi un profit brut de 1,277 miliarde lei, în scădere cu 23,2%.

Pentru punctul 2 de pe ordinea de zi a adunării nu s-a aprobat nicio hotărâre, nefiind întrunită majoritatea de voturi cerută de Actul Constitutiv al societăţii. De asemenea, la punctele 7-11 de pe ordinea de zi nu a fost luată nicio hotărâre, nefiind întrunite condiţiile de cvorum cerute de lege.

Premierul Ludovic Orban anunţase săptămâna trecută că nu va fi făcută nicio numire în Consiliul de Administraţie al Romgaz, conform G4media, în condiţiile în care pe ordinea de zi a adunării acţionarilor de vineri apărea numirea a trei noi membri ai Consiliului de Administraţie.

Propunerile făcute de Ministerul Economiei nu aveau nicio legătură cu domeniul energetic, potrivit G4media, respectiv economistul Cristian Firu (controlor de trafic la CNAIR), juristul Andrei Dimitriu (consilier la Autoritatea Electorală Permanentă) şi inginerul Virgil Popa (administrator al unei firme care vinde produse medicale, fost viceprimar în Sibiu specializat în asfaltări, declarat incompatibil de ANI).

Romgaz este cea mai mare companie de la BVB unde statul este acţionari majoritar, iar pentru primele şase luni ale acestui an, producătorul de gaze a obţinut un profit net de 800,8 milioane lei, cu 17,9% sub cel de la jumătatea lui 2019, în condiţiile raportării unor venituri de 2,233 miliarde lei, în scădere cu 23,3%, pentru aceeaşi perioadă de comparaţie.

Valoarea de piaţă a companiei este în prezent de circa 10,46 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

02 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8721
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0434
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3981
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.9394

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie