Revista BURSA Construcţiilor

Acţionarii Romgaz au respins bonusurile în funcţie de evoluţia pe bursă

V.B.
Piaţa de Capital / 30 iulie 2014

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) Romgaz (simbol SNG) au respins astăzi propunerea privind introducerea unei remuneraţii variabile pentru Consiliul de Administraţie (CA) şi conducerea executivă a Romgaz în funcţie de evoluţia titlurilor producătorului de gaze la bursă, potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Propunerea a fost introdusă pe ordinea de zi a AGA la mijlocul lunii iulie chiar de către stat (acţionar majoritar, cu 70% din pachetul companiei), reprezentat prin Departamentul pentru Energie al Ministerului Economiei, şi de Fondul Proprietatea, care are 10% din acţiunile firmei.

"Nu se aprobă acordarea unei remuneraţii variabile suplimentare membrilor Consiliului de Administraţie în funcţie de performanţa acţiunilor Societăţii Naţionale de Gaze Naturale Romgaz", se arată în raportul cu hotărârile AGA.

Totodată, a fost respinsă propunerea de mandatare a CA pentru implementarea unui plan de remuneraţii variabile la nivelul conducerii executive.

La iniţiativa Departamentului pentru Energie şi a Fondului Proprietatea, ordinea de zi a convocatorului pentru AGA a fost completată cu mai multe puncte, dintre care două vizează introducerea remuneraţiei variabile în funcţie de evoluţia acţiunilor SNG la bursă.

Acţiunile Romgaz au fost listate anul trecut printr-o ofertă publică atât pe BVB, cât şi pe cea din Londra (LSE).

Săptămâna trecută, Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, declara că departamentul pe care îl conduce nu este de acord cu acordarea de bonusuri conducerilor companiilor Romgaz şi Nuclearelectrica (simbol SNN), ai căror şefi au venituri "suficiente pentru momentul actual". Demnitarul a respins şi creşterea indemnizaţiilor membrilor AGA de la Hidroelectrica.

Nuclearelectrica are programată AGA pe 22 august. Pe ordinea de zi, figurează o propunere similară pentru bonusuri în funcţie de evoluţia preţului acţiunilor, de această dată doar la iniţiativa Fondului Proprietatea, care deţine 9,7% din acţiunile SNN.

Tot astăzi, acţionarii Romgaz l-au ales pe Sergiu Cristian Manea vicepreşedinte executiv pe corporate banking şi pieţe de capital la BCR, în CA al companiei. Astfel, Manea ocupă postul lăsat vacant în urma demisiei, în luna iunie, a lui Adrian Constantin Volintiru. Mandatul este valabil până pe 14 mai 2017.

Acţiunile Romgaz au închis astăzi şedinţa pe BVB în urcare slabă, cu 0,03%, până la 33,96 lei/acţiune. La acest nivel, capitalizarea firmei este de 13.088.944.704 lei. Pe LSE, GDR-urile Romgaz au stagnat la 10,49 dolari/unitate.

Compania a obţinut în primul trimestru un profit net de 608,3 milioane lei (135,2 milioane euro), aproape dublu comparativ cu cel de 332,7 milioane lei din perioada omoloagă din 2013. Anul trecut, profitul companiei a scăzut cu 16,8%, la 930,7 milioane lei (210,6 milioane euro), raportat la 2012.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pe langa salarii nesimtite mai vor si bonusuri?; il vom pierde pe Basescu si apoi sa vedeti jaf la drumul mare in regiile statului. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Artego

Curs valutar BNR

17 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9256
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0527
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7135
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.8982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro