Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Acţiune de valorificare la uzina Steaua Electrică din Floreşti

A.P.
Comunicate de presă /

Acţiune de valorificare la uzina Steaua Electrică din Floreşti

Fundaţia Cantacuzino Floreşti a organizat un atelier de arhitectură industrială, unde mai mulţi studenţi şi tineri profesionişti interesaţi de tema patrimoniului cultural şi de cea a patrimoniului industrial au vizitat vechea uzină electrică de lângă palatul Micul Trianon şi au colaborat cu specialişti în vederea identificării unor soluţii de protejare şi punere în valoare a acesteia, scrie un comunicat de presă al fundaţiei.

Uzina termoelectrică a fost construită între anii 1922-1923 de societatea belgiano-franceză Hydrodina în colaborare cu renumitul arhitect al epocii, Duiliu Marcu şi cu antreprenorul român Emil Prager. Centrala "Steaua Electrică" a fost construită pentru alimentarea cu energie electrică a Văii Prahovei. Centrala a fost dezafectată în anul 1971. Deşi vandalizată de-a lungul timpului, clădirea încă păstrează decoraţiuni elegante şi detalii interesante specifice arhitecturii industriale timpurii din România.

Timp de trei zile mai mulţi tineri arhitecţi au efectuat vizite de studiu şi au cercetat cu atenţie acest monument. Îndrumaţi de profesionişti în domeniul patrimoniului cultural, ei au elaborat mai multe proiecte de refuncţionalizare şi de valorificare a uzinei "Steaua Electrică" din Floreşti. Atelierul a fost coordonat de Irina Iamandescu, arhitect specializat în patrimoniul cultural şi în arhitectura industrială, director adjunct în cadrul Institutului Naţional al Patrimoniului.

Acţiunea a avut loc în cadrul unui proiect cultural implementat de Fundaţia Cantacuzino Floreşti şi Asociaţia ARCHÉ, în parteneriat cu Institutul Naţional al Patrimoniului, Pro Patrimonio şi AsoP, Filiala Teritorială Bucureşti-Ilfov, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional - AFCN şi susţinut de Aqua Carpatica.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De mai multi ani, trec saptamanal pe langa aceasta hala, care desi in paragina, este extraordinar de frumoasa! Ar fi minunat sa fie restaurata. Felicitari pentru initiativa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

23 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8641
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1529
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5153
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.2908
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.2762

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie