Abonament gratuit

Acţiunile "Electroaparataj" Bucureşti, cele mai rentabile din ultima lună

GABRIELA CĂPĂŢÎNĂ
Ziarul BURSA #Investiţii Personale /

Acţiunile "Electroaparataj" Bucureşti, cele mai rentabile din ultima lună

Acţiunile "Electroaparataj" Bucureşti (simbol bursier ELJ) s-au situat pe primul loc în topul creşterilor la o lună de la Bursa de Valori Bucureşti. Astfel, în perioada 1 octombrie - 3 noiembrie, ele au fost cel mai bun plasament din piaţă, cu o apreciere de 25,47%, până la preţul de 0,1250 lei/unitate, însă şi alte tranzacţii bursiere au adus câştiguri investitorilor.

În schimb, cei care s-au orientat, în intervalul analizat, către portofolii similare indicelui BET, care urmăreşte evoluţia celor mai lichide zece acţiuni cotate la BVB, au înregistrat o scădere de 1,65%, în vreme ce indicele BET-FI (exprimat în euro), care reflectă evoluţia celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti, a raportat o depreciere de 2,22%. De asemenea, indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni, a coborât cu 1,77%, ajungând la 482 de puncte.

Randamente pozitive au fost obţinute şi de către persoanele care au ales ca plasamente fondurile mutuale de investiţii. Astfel, investitorii care s-au orientat către fondul "FDI Carpatica Stock" au beneficiat de cel mai mare câştig, raportând, în perioada menţionată, o creştere cu 4,19% a sumei investite iniţial (raportat la moneda euro).

Mai puţin mulţumite au fost persoanele care au preferat să constituie depozite în euro, Banca Comercială Carpatica şi ATE Bank având cea mai bună ofertă de pe piaţă. Astfel, persoanele care au optat pentru aceste bănci au obţinut în continuare randamente stabile la această categorie de plasament, câştigând 0,29% din suma investită iniţial.

Şi tradiţionaliştii care şi-au deschis depozite în lei au înregistrat randamente similare. Astfel, persoanele care au ales să îşi direcţioneze economiile către acest tip de plasament au obţinut, miercuri, o creştere de cel mult 0,08% din suma depusă, dacă au fost suficient de inspirate să aleagă depozitele în lei de la Credit Europe Bank şi Emporiki, care au oferit cea mai bună dobândă.

În acelaşi timp, moneda naţională a înregistrat în ultima lună deprecieri, astfel că cei care nu s-au decis pentru vreun alt tip de plasament au înregistrat o devalorizare a economiilor cu 0,58%. Moneda euro a urcat în jurul pragului de 4,29 lei, în condiţiile în care dolarul s-a apreciat puternic faţă de moneda naţională.

Metalul galben şi-a mai micşorat creşterile în ultima lună, până aproape de 1,23%, în condiţiile în care cererea a dat semne de revigorare, preţul aurului urcând la nivelul 135 de lei/gram, potrivit datelor afişate, ieri, de BNR.

Precizare: 

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Fondurile de investiţii luate în calcul pentru această analiză se găsesc la pagina 14. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Digitalizarea României şi tehnologia 5G
DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
RSM
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie