Acţiunile SIF "Oltenia" au adus investitorilor cele mai mari cîştiguri

I.Z.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 7 iunie 2004

Cele mai rentabile plasamente realizate în urmă cu o lună, pe 4 mai, s-au dovedit, vineri, acţiunile societăţilor de investiţii financiare. Dintre acestea, SIF "Oltenia" s-a aflat în topul cîştigurilor oferite. Preţul acestor acţiuni, exprimat în euro, a crescut cu 41,74%. Ele au fost urmate de acţiunile SIF "Moldova", care au înregistrat o apreciere a cursului de pînă la 27,04%. Dintre plasamentele realizate în urmă cu un an de zile, cel mai rentabil s-a dovedit tot SIF "Oltenia". Cursul s-a apreciat în acest timp cu 125,68%.

Indicele BET - FI ce urmăreşte evoluţia în ansamblu a societăţilor de investiţii financiare a crescut faţă de luna trecută cu 19,24%.

Investitorii care însă au considerat oportun, luna trecută, să îşi formeze un portofoliu pe structura indicelui BET (care conţine cele mai lichide zece acţiuni cotate la prima categorie a Bursei) aveau vineri cu 7,15% mai mult decît investiţia iniţială.

Fondurile deschise de investiţii au adus cîştiguri mai mici decît acţiunile, dar mai mari decît dobînzile depozitelor bancare.

Cea mai mare creştere a valorii unităţii de fond, pe parcursul lunii trecute, a fost înregistrată vineri de fondul "Integro". Exprimată în euro, valoarea unităţii de fond s-a apreciat cu 3,66%.

Depozitele bancare în lei, pe termen de o lună, au adus în cel mai bun caz o dobîndă de 0,15%, dacă luăm în considerare şi evoluţia leu/euro. Aceasta a fost acordată de "Eurom Bank" şi CEC. În cazul depozitelor în euro pe termen de o lună, cel mai mult s-a cîştigat cu "Garanti Bank" (0,30%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro