BURSA Analytics

Acţiunile Sphera - printre performerii din BET

T.B., F.D.
BURSA Analytics / 15 aprilie

Acţiunile Sphera - printre performerii din BET

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 11 MARTIE - 11 APRILIE 2024

Erste a ridicat obiectivul de preţ pentru titlul companiei la 38,1 lei, cu 24% peste cotaţia actuală din piaţă

"Riscul recomandării noastre este mai degrabă legat de factori externi, ce influenţează obiceiurile de cheltuieli ale clienţilor", se arată în raportul Erste

Titlurile Sphera Franchise Group (SFG), companie ce reuneşte sub umbrela sa lanţurile de restaurante KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, au înregistrat un randament de 11,59%, în perioada 11 martie - 11 aprilie 2024, în raport cu moneda euro, clasându-se printre acţiunile cu cel mai bun randament din indicele BET.

Erste Group şi-a menţinut recomandarea de Cumpărare pentru titlurile SFG şi a ridicat ţinta de preţ la 38,1 lei pe acţiune, în ultimul raport de analiză publicat în data de 9 aprilie, pe portalul BVB Research Hub.

Este un obiectiv de preţ cu circa 24% peste cotaţia titlurilor companiei de vineri, din ultima parte a şedinţei de tranzacţionare, de 30,8 lei.

"Riscul recomandării noastre nu este atât de mult legat de factori interni ai companiei şi acţiuni ale managementului, ci mai degrabă de factori externi ce influenţează obiceiurile de cheltuieli ale clienţilor şi de perturbări globale", se arată în raport.

Sphera a estimat vânzări şi profit în creştere, pentru acest an

Conform raportului Erste, rezultatele Sphera aferente finalul anului şi pentru trimestrul al patrulea din 2023 au fost în ton cu tendinţa recentă, respectiv creşterea veniturilor şi a profitabilităţii.

"Managementul companiei a maximizat eforturile de eficientizare şi consolidare a marjelor, iar rezultatele au fost în consecinţă. În acelaşi timp, marketingul, parte esenţială a succesului companiei, continuă să fie modern şi inovator. Prin urmare, perspectiva noastră pozitivă faţă de Sphera de când am început să acoperim compania anul trecut, a fost mai mult decât justificată de o performanţă a acţiunii de peste 80%, de la recomandarea noastră de Cumpărare iniţială. Principliile de bază rămân valide, respectiv o combinaţie între puterea globală a mărcii, piaţa internă în creştere şi abilităţile managementului în ceea ce priveşte marketingul şi controlul costurilor", se arată în raportul Erste.

Pentru acest an, compania a estimat vânzări în restaurante de 1,65 miliarde lei, cu 12,2% peste cele de anul trecut, inclusiv datorită veniturilor obţinute de unităţile noi deschise, şi un profit net normalizat de 95,7 milioane lei, în creştere cu 20,1%. Compania va aloca 69 milioane de lei pentru dezvoltare, respectiv deschiderea a şase noi restaurante KFC în România, remodelări în restaurantele existente, dar şi investiţii în tehnologizare şi implementarea de soluţii de comandă digitală, conform rapoartelor de la BVB.

Sphera se află pe radarul fondurilor de pensii private obligatorii. La finele lunii februarie a acestui an, patru din cele şapte fonduri Pilon II aveau 10,3% din Sphera, cea a mai mare pachet, de 7,3%, fiind al NN.

Indici - BET s-a apreciat cu 4,68%

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de companii de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu excepţia SIF-urilor, s-a apreciat, în perioada 11 martie - 11 aprilie 2024, cu 4,68%.

Indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a crescut cu 4,16%, în intervalul 11 martie - 11 aprilie 2024. Indicele BET-XT s-a apreciat cu 4,66% în perioada menţionată.

Prebet - pe prima poziţie în topul randamentelor de la BVB

În topul randamentelor de la BVB, din intervalul 11 martie - 11 aprilie 2024, se situează titlurile Prebet, ce au crescut cu 33,81%. Pe locul al doilea se află acţiunile companiei Electromagnetica, cu o creştere de 19,55%, iar pe locul al treilea se află titlurile Alumil Rom Industry, cu o apreciere de 19,07%.

Fonduri de investiţii - randament de 1,27% pentru BT Index Austria ATX

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 8 martie - 10 aprilie 2024, este condus de titlurile BT Index Austria ATX, cu o apreciere de 6,09%. Titlurile BT Index Romania ROTX au înregistrat de asemenea o apreciere de 5,34%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile ETF BET Patria-Tradeville, care au urcat cu 5,27%.

Bitcoin - creştere de 6,16%

Bitcoin s-a apreciat cu 6,16%, în intervalul 11 martie - 11 aprilie 2024, în raport cu moneda euro.

Cotaţia aurului a urcat cu 9,08%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a depreciat cu 0,06%, în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5777
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0370
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8147
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4834

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb