ADELA COJAN, PREŞEDINTELE CNAS:''Trebuie să fim atenţi la pregătirea campaniei de vaccinare anti-COVID''

G.U.
Miscellanea / 26 noiembrie 2020

''Trebuie să fim atenţi la pregătirea campaniei de vaccinare anti-COVID''

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, a declarat astăzi că populaţia trebuie convinsă că vaccinarea este una dintre cele mai importante măsuri de prevenire şi combatere a COVID-19, iar campania de vaccinare trebuie pregătită cu atenţie, conform Agerpres.

"Ne aflăm în perioada în care se pregăteşte intrarea pe piaţă a vaccinurilor anti-COVID. Din cele 150 de modele de vaccinuri (...), unele au trecut de faza a treia, faza clinică de studiu. Trebuie să fim atenţi la pregătirea campaniei de vaccinare şi să convingem populaţia că este una dintre cele mai importante măsuri de prevenire şi combatere a acestei maladii care ne-a dat vieţile tuturor peste cap şi ne-a făcut să regândim întregul sistemul sanitar. Odată cu tragedia întâmplată la Piatra Neamţ şi alte asperităţi pe care le-am observat (...), cred că toţi decidenţii în Sănătate s-au convins de precaritatea infrastructurii sectorului spitalicesc din România şi de necesitatea construirii de spitale moderne cu circuite funcţionale care să corespundă noilor cerinţe având în vedere dezvoltările tehnologice ale medicinei", a afirmat Cojan, la dezbaterea "De ce avem nevoie de un parteneriat strategic pentru sănătate", organizată de Coaliţia "Votez pentru sănătate".

Ea a precizat că finanţarea sistemului sanitar în 2020, suplimentată şi prin rectificările bugetare, a fost "mai consistentă" decât în 2019, ceea ce arată că "sănătatea este scumpă şi la propriu şi la figurat".

"Sistemul nostru de sănătate începe să se mişte, în sensul tendinţei de inversare a piramidei serviciilor de sănătate, aceea în care rolul medicului de familie trebuie să fie acela de bază, de prim contact în sistemul sanitar, astfel încât observ o solidaritate din partea acestor medici de a participa la tot ceea ce înseamnă consultaţiile la distanţă, prescripţii electronice, monitorizarea bolnavilor de COVID asimptomatici sau oligosimptomatici", a menţionat Cojan.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Acum incep presiunile.

    si asta vrea sa ne vaccineze ?

    a zis Sefu ca are Strategie de vaccinare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro