Administratorul judiciar al "PSV Company" vrea să lichideze deţinerea la "Giurgiu Nav"

Ş.C.
Piaţa de Capital / 09 iulie 2011

Administratorul judiciar al "PSV Company" vrea să lichideze deţinerea la "Giurgiu Nav"

"Carpatica Invest" a anunţat, ieri, că intenţionează să plaseze, în numele PSV Company, un ordin de vânzare prin "metoda de vânzare specială la ordin" pentru un număr de 20.435.035 acţiuni "Girgiu Nav" Giurgiu (GIUR), reprezentând 92,53% din companie, pentru data de 11 iulie.

PSV Company este sub administrarea judiciară a RVA Insolvency Specialist SPRL.

"Solicitarea expresă şi neechivocă a clientului este ca tranzacţia (tranzacţiile) să fie efectuată (e) doar în cazul execuţiei integrale a ordinului de vânzare", se arată în informarea transmisă Bursei de Valori Bucureşti.

Acesta este al doilea anunţ al brokerului privind intenţia să plaseze un ordin de vânzare pentru 92,53% din "Giurgiu Nav", primul fiind pentru data de 8 iulie.

"Giurgiu Nav" are un capital social de 55,22 milioane de lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 2,5 lei. Compania are o capitalizare bursieră de 46,37 milioane de lei, potrivit preţului de 2,1 lei/acţiune înregistrat în şedinţa bursieră din 7 iunie, când cotaţia a pierdut 44,74%.

Creditorii "PSV Company" (fosta "Petromservice") au aprobat, la finele lunii noiembrie, 2010, planul de reorganizare al companiei.

Starea de insolvenţă a "PSV Company" a fost cauzată, în principal, de blocarea şi executarea sumelor din conturile bancare ale societăţii, ca urmare a executărilor silite derivate din litigiile de muncă în care societatea avea calitatea de pârât, potrivit planului de reorganizare a "PSV".

Un număr de aproape 14.000 foşti salariaţi au întreprins demersuri susţinute privind acţionarea "PSV" în instanţă pentru pretinse datorii pe care societatea le - ar avea către aceştia în temeiul contractelor colective de muncă. Litigiile au avut ca obiect revendicarea unor drepturi salariale prevăzute în contractele colective de muncă şi pretinse ca neacordate începând cu anul 2003.

Deşi punctul de vedere al societăţii a fost că aceste drepturi au fost înglobate în salariu aşa cum a fost şi specificat în diferite documente justificative, din cauza imposibilităţii reprezentării echitabile de către avocaţi în toate procesele şi a atitudinii părtinitoare faţă de salariaţi a instanţelor, poate şi în contextul crizei economice, majoritatea speţelor au fost câştigate de către salariaţi, se arată în planul de reorganizare a "PSV".

Ca urmare a punerii în executare a sentinţelor pronunţate în aceste litigii, au fost poprite conturile bancare ale PSV pentru executarea sumei totale de 168.850.000 de lei. Societatea a fost executată silit cu suma de 113.073.678 lei. Situaţia a creat un blocaj financiar pentru societate, lipsind - o de capitalul de lucru necesar executării contractelor în curs, potrivit planului de reorganizare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9194
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1766
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5481
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7550
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.2482

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro