Abonament gratuit

Adrian Oros a discutat cu ambasadorul Olandei despre viitorul agricol al ţării

A.I.G.
Comunicate de presă /

Adrian Oros a discutat cu ambasadorul Olandei despre viitorul agricol al ţării

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Nechita-Adrian Oros, a avut o întâlnire cu ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, ES Roelof van Ees, în data de 10 decembrie 2019, la sediul MADR. Scopul întâlnirii a fost de a discuta subiecte ce vizează învăţământul agricol românesc şi situaţia reală a acestuia, măsuri pentru relansarea învăţământului tehnic în România şi promovarea experienţei olandeze în domeniu, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Atât ministrul Adrian Oros, cât şi ES Roelof van Ees, au împărtăşit ideea că în domeniul agricol rezultatele pot fi atinse într-un timp scurt, dacă se creează premisele unei educaţii bine fundamentate.

Adrian Oros a declarat: "Soluţia realistă pentru criza de forţă de muncă calificată şi responsabilă în agricultură este învăţământul agricol dual, printr-un parteneriat stabil între agenţii economici şi instituţiile de învăţământ. În acest fel, elevii ar beneficia de o pregătire practică corespunzătoare şi de angajare imediat după absolvire, iar agenţii economici parteneri (ferme, unităţi de procesare etc.) şi-ar putea forma viitorii angajaţi, iar rezultatele ar apărea într-un timp scurt şi cu costuri reduse".

Ambasadorul Olandei la Bucureşti apreciază că zonele rurale din România au un potenţial ridicat, cunoscută fiind fertilitatea solului, iar Olanda poate pune la dispoziţia ţării noastre toate resursele necesare pentru o cooperare cât mai strânsă între parteneri în ceea ce priveşte educaţia agricolă, în contextul în care cadrul general de colaborare este stabilit.

Reamintim că în cadrul târgului INDAGRA 2019, România şi Olanda au încheiat un parteneriat cu durata de 5 ani pentru dezvoltarea educaţiei agricole. Prin acest acord, învăţământul agricol românesc va beneficia de sprijin din partea unor instituţii de învăţământ din Olanda, cele două state urmând să desfăşoare o serie de proiecte comune, schimburi de experienţă şi transfer de know-how pentru o agricultură circulară, un model de agricultură sustenabilă.

Etapa următoare necesită planuri concrete de acţiune şi măsuri astfel încât parteneriatul dintre România şi Olanda să fie pus în practică prin programe şi proiecte. În acest sens, ES Roelof van Ees i-a adresat ministrului Adrian Oros invitaţia de a efectua o vizită în Olanda pentru a vedea la faţa locului expertiza de care dispune această ţară şi ceea ce are de oferit în mod concret în privinţa învăţământului agricol.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sa renunte la opoziția la intrarea României în Schengen mai bine!Sa nu mai aducă legume supertratate si modificate genetic!Sa lase in pace portul Constanța!

    1. Din pacate astia nu stiu sa dea, stiu numai sa ia. I-a dat noului ministru lista cu "to do".

Ziarul BURSA

14 august

Citeşte Ziarul BURSA din 14 august

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

14 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8358
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1020
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4986
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3603
Gram de aur (XAU)Gram de aur256.1622

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie