Adrian Wiener: "Guvernul a introdus discriminarea în privinţa indemnizaţiei pentru gărzile din spitale"

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Politică / 14 martie

Sursa foto: usr.ro

Sursa foto: usr.ro

English Version

Medicii externi care efectuează serviciul de gardă în spitale vor primi o indemnizaţie cu 30% mai mică faţă de medicii respectivei unităţi sanitare, afirmă deputatul USR, Adrian Wiener, într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

Medicul Adrian Wiener susţine: "A apărut ordonanţa de creştere a salariilor în Sănătate. Printre altele scade indemnizaţia pentru gărzi, la medicii externi, cei care fac doar gărzi: de la 500 la 350 brut pentru o gardă şi de la 1000 la 700 brut pentru două gărzi. Povestea e cam aşa: din 2018, tariful orar pentru serviciul de gardă în spitale a fost plafonat. Deşi salariile au crescut, tariful pentru gărzi a rămas acelaşi - cam la jumătate din tariful orar pentru norma de bază. După ani de zile de negocieri guvernul a decis anul trecut, nu să aducă tariful orar la zi, ci să dea o indemnizaţie suplimentară pentru o gardă, respectiv pentru două şi mai multe gărzi. 500, respectiv 1000 de lei brut. Acum, Ciolacu decide ca medicii externi, cei care fac doar gărzi, să ia cu 30% mai puţin din această indemnizaţie. O ticăloşie. O discriminare flagrantă. După introducerea «taxei pe boală» şi subfinanţarea deliberată a spitalelor (bugetul CNAS e mai mic cu 30% decât e necesar), acum Ciolacu loveşte direct în medici. Rafila tace mâlc, ca de obicei".

Amintim că Guvernul a aprobat săptămâna trecută o ordonanţă de urgenţă privind creşterea salariilor din sănătate şi asistenţă socială cu 20%, în două tranşe, prima în luna martie şi a doua în luna iunie. Promisiunea privind creşterea salariilor cu 20% fusese făcută de Guvern încă din luna ianuarie, în contextul în care Sanitas, cea mai mare federaţie sindicală din sistemul sanitar, ameninţa atunci cu declanşarea grevei generale, dacă salariile nu vor creşte.

De majorări vor beneficia, pe lângă personalului din asistenţă socială, şi 235.611 de medici, farmacişti, biologi, chimişti, fizicieni, registratori medicali, statisticieni medicali şi personal auxiliar-sanitar, personal TESA. Actul normativ stabileşte şi faptul că medicii de medicină generală care efectuează gărzi în cadrul serviciilor de ambulanţă şi al structurilor de primire urgenţe (UPU/CPU) din cadrul unităţilor sanitare vor beneficia de indemnizaţie pentru gărzile efectuate, în baza unui contract individual de muncă cu timp parţial.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cereti fatilor tot ce doriti.Pana la alegeri.Apoi veti da inapoi.Nu e o premiera in politica romaneasca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb