Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

ADVERTORIALAsociaţia Brokerilor susţine impozitarea corectă a câştigurilor din piaţa de capital

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

În contextul dezbaterilor publice pe tema proiectului Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, Asociaţia Brokerilor consideră că este necesar ca impozitarea veniturilor din tranzacţiile cu titlurile de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise, să se facă la finalul anului fiscal, prin depunerea unei singure declaraţii de către contribuabili. Cota de impozitare trebuie să se aplice asupra câştigului net, astfel ţinându-se cont de faptul că din activitatea de tranzacţionare rezultă în multe cazuri şi pierderi care nu sunt luate în considerare la plata impozitului anticipat.

În vederea încurajării investiţiilor pe piaţa de capital, Asociaţia Brokerilor propune autorităţilor revenirea la impozitarea diferenţiată a tranzacţiilor cu titluri de valoare în funcţie de perioada de deţinere a acestora. Asociaţia susţine aplicarea cotei de 16% asupra câştigului net anual al fiecărui contribuabil, pentru titlurile de valoare înstrăinate sau răscumpărate într-o perioadă mai mică de 365 de zile de la data dobândirii şi a unei cote de 1% pentru titlurile de valoare înstrăinate sau răscumpărate, într-o perioadă mai mare de 365 de zile de la data dobândirii.

Asociaţia Brokerilor este organizaţia profesionala şi patronala a societaţilor de servicii de investiţii financiare şi a instituţiilor de credit active pe piaţa de capital din România. Scopul sau principal este să promoveze un mediu favorabil dezvoltării pieţei de capital şi să joace un rol decisiv în procesul de elaborare a politicilor economico-financiare şi fiscale, care au impact asupra pieţei de capital.

Date de contact:

E-mail: secretariat@asociatiabrokerilor.ro , Tel: 021.317.99.33.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS