Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

ADVERTORIAL:LIVRESQ - un nou produs in domeniul manualelor digitale şi nu numai

Media-Advertising /

LIVRESQ - un nou produs in domeniul manualelor digitale şi nu numai

Ascendia SA a lansat pe 6 august 2019 platforma LIVRESQ, un produs inovativ ce permite dezvoltarea şi publicarea de cărţi, manuale sau alte materiale în format digital interactiv, într-un mod facil, fără a fi nevoie de cunoştinţe IT. 

Trecerea la manualele digitale interactive a însemnat nu doar o schimbare importantă în zona educaţională, dar şi o provocare pentru edituri şi realizatorii de manuale, obligaţi să treacă de la manualul clasic la o versiune complet nouă, digitală. Unele edituri şi-au constituit propriile echipe IT, altele au colaborat cu firme de specialitate, însă indiferent de soluţia aleasă aceasta a însemnat costuri însemnate. Tocmai aceste costuri au generat o problemă care se amplifică de la an la an: pentru manualele cu număr mic de potenţiali beneficiari (manuale în limbi ale minorităţilor, manuale pentru specializări tehnice sau profesionale) nu există oferte la licitaţiile organizate datorită preţului de producţie ridicat care nu poate să asigure un minim profit editurilor. O altă consecinţă a fost reducerea costurilor pe partea de conţinut pentru a compensa preţurile de producţie, cu evidente implicaţii negative asupra calităţii manualelor.

Încercarea eşuată cu centralizarea realizării manualelor la Editura Didactică şi Pedagogică nu a rezolvat nici ea problema, lipsa concurenţei afectând grav calitatea.

O posibilă soluţie pentru toate aceste probleme este platforma LIVRESQ, deoarece nu necesită cunoştinţe IT avansate, doar cu câteva click-uri putând adăuga elemente interactive unei cărţi sau unui alt material digital. Cu LIVRESQ o carte clasică se transformă într-una interactivă foarte rapid şi la costuri foarte mici. În plus, permite lucrul colaborativ iar utilizatorul are control deplin asupra modului de partajare a resurselor. LIVRESQ este full responsive şi nu necesită instalarea de software, deci cu un cont de acces platforma poate fi folosită de pe orice terminal informatic cu acces internet, fără condiţionarea utilizării unui anumit sistem de operare.

LIVRESQ poate însă să fie o soluţie şi pentru alte tipuri de materiale interactive. Manuale de utilizare pentru diferite produse, broşuri de prezentare, materiale de reclamă, reviste, toate având incluse elemente interactive, clipuri video sau audio, galerii de imagini, simulări, animaţii pot fi realizate cu LIVRESQ de orice persoană cu abilităţi medii de utilizare a calculatorului.

Lansarea LIVRESQ nu este decât un punct de început. Produsul este pe deplin funcţional, însă platforma se va dezvolta continuu în perioada următoare, lista de noi funcţionalităţi ce urmează să fie adăugate fiind foarte lungă. Vă aşteptăm să o testaţi şi să vă spuneţi părerea despre ea. Platforma poate fi accesată la adresa https://livresq.com/ iar un scurt tutorial se găseşte la adresa http://ascendia.ro/work/LIVRESQ/.

LIVRESQ este un produs inovativ realizat în cadrul proiectului "Servicii inovative pentru publicarea, editarea, consultarea şi gestiunea online a manualelor şcolare", co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014 - 2020.

S.C. ASCENDIA S.A. este o companie producătoare de software educaţional, listată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul "ASC", fiind cunoscută atât pentru manualele digitale şi seria de produse Timlogo, EduTeca şi Dacobots destinate copiilor, cât şi pentru serviciile de dezvoltare de module educaţionale personalizate pentru sistemele de eLearning ale companiilor private.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS