AEGEAN Airlines îşi măreşte cota de participaţie ȋn Animawings, consolidându-şi prezenţa pe piaţa aviatică românească

Comunicate de presă / 15 octombrie

AEGEAN Airlines îşi măreşte cota de participaţie ȋn Animawings, consolidându-şi prezenţa pe piaţa aviatică românească

AEGEAN Airlines anunţă creşterea participării sale la Animawings, compania aeriană fondată ȋn 2020 de către proprietarul Christian Tour - Memento Group, de la 25% la 51%. AEGEAN va ȋmpărţi managementul companiei aeriene cu Memento Group, contribuind cu expertiza sa, ȋn sensul consolidării activităţilor operaţionale ale acesteia, conform unui comunicat remis redacţiei.

Aceasta este a doua fază a implicării AEGEAN ȋn dezvoltarea Animawings, proces iniţiat ȋncă de la începutul anului 2020, când AEGEAN a dobândit o participaţie de 25% la compania aeriană fondată de Memento Group. De mai bine de 12 ani, Christian Tour, principalul operator turistic din România, a fost un client important şi de lungă durată al AEGEAN, operând alături de acesta numeroase zboruri charter din România către Grecia. Investiţia totală în numele AEGEAN pentru pachetul de 51% din Animawings, se ridică la 1,3 milioane de euro.

În vara anului 2022, Animawings va opera cu 3 aeronave provenite din flota AEGEAN. Programul de zbor va sprijini în principal segmentul de agrement din România, atât cu zboruri charter, cât şi cu zboruri regulate. Programul pentru 2022 va fi anunţat până la jumătatea lunii noiembrie şi este de aşteptat să sprijine şi mai mult turismul către Grecia şi zona Mediteranei. AEGEAN va supraveghea şi sprijini activităţile operaţionale, în timp ce aspectele comerciale vor continua să fie realizate în principal de Memento Group.

Dimitris Gerogiannis, CEO AEGEAN, a declarat: "Parteneriatul de lungă durată dezvoltat cu succes ȋmpreună cu Christian Tour se transformă într-un business comun în România. Credem cu tărie în potenţialul pieţei româneşti şi în capacităţile partenerului nostru Memento Group. Vom continua cu paşi atenţi, treptat, concentrându-ne pe servicii de calitate pentru pasagerii companiei Animawings şi, ca întotdeauna, ne vom axa pe sprijinirea turismului grecesc. Parteneriatele puternice şi de lungă durată fac parte din ADN-ul nostru şi le considerăm ca o condiţie prealabilă pentru noua eră post-pandemică".

Cristian Pandel, Fondatorul Animawings şi preşedintele al Memento Group, a adăugat: "Animawings este gata să treacă în a doua fază a dezvoltării sale şi suntem foarte încrezători că extinderea parteneriatului cu AEGEAN va aduce multe beneficii în sensul de a impune compania noastră ca un jucător de top pe piaţa aviatică locală şi regională. Implicarea AEGEAN va continua şi va creşte în următoarea perioadă, aducând sprijin şi know-how ȋn toate departamentele companiei noastre, prin specialişti cu o vastă experienţă în diverse procese şi sisteme specifice aviaţiei. Animawings va rămâne o societate comercială românească, cu centrul operaţional ȋn ţara noastră alături de toate celelalte divizii ale Memento Group şi va opera ȋn continuare, cu mândrie, sub steagul României."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ALPHA BANK
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

07 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9485
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3946
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7550
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8231
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.5919

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro