Abonament gratuit
EDUCAŢIA 2020

Afacere pe spatele victimelor accidentelor rutiere

A.I.G
Comunicate de presă /

Afacere pe spatele victimelor accidentelor rutiere

Asociaţia Victimelor de Circulaţie(AVC) transmite astăzi că asociaţia primeşte tot mai multe sesizări cu privire la existenţa unor ,,reţele'' prin care anumiţi indivizi, avocaţi sau nu, ajung imediat după producerea accidentelor de circulaţie la victime sau la familiile acestora. Mulţi dintre aceştia pretind că sunt reprezentanţi ai asociaţiei, arată un comunicat remis Redacţiei noastre.

AVC precizează ca nu desfăşoară activităţi de căutare şi abordare a victimelor accidentelor de circulaţie, neavând nici membri şi nici colaboratori care să facă acest tip de activitate şi nu încurajează astfel de manifestări.

Asociaţia sfătuieşte oamenii să se întrebe cine îi informează pe indivizi cu privire la accident şi cu ce costuri, cum sunt respectate prevederile legale privind protecţia datelor cu caracter personal şI ce calitate profesională au aceşti indivizi, şi să găsească răspunsuri raţionale.

Reprezentanţii AVC mai precizează fapul că singurele persoane care deţin informaţii despre victimă sunt funcţionari publici şi lucrează în cadrul unităţilor de ambulanţă/SMURD, poliţie şi urgenţe medicale. Este limpede că de aici sunt transmise informaţiile precise.

Victimele sau familiile acestora trebuie sa fie corect informate cu privire la drepturile pe care le au şi la procedura ce trebuie urmată imediat după accident: persoana vătămată are dreptul de a depune plângere prealabilă astfel - conform art. 296 Cod Procedură Penală (1) Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei; evaluarea medico-legală privind vătămarea suferită se poate face în termen de 30 zile de la producerea evenimentului, la cererea părţii vătămate, direct la unitatea de medicină- legală competentă, sau după acest termen, la solicitarea organului de urmărire penală; persoana vătămată nu e obligată să dea declaraţie imediat după accident, dacă starea/integritatea fizică sau psihică nu este corespunzătoare.

Trebuie ştiut totodată că valoarea daunelor morale solicitate nu poate fi apreciată la o primă întâlnire, întrucât aceasta nu se stabileşte în baza unor criterii prestabilite sau şabloane, ci în baza unor principii de drept, a legislaţiei şi jurisprudenţei, a actelor medicale ce apar cel puţin în perioada scursă în primul an de la data accidentului, informează Asociaţia Victimelor de Circulaţie, conform comunicatului citat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

07 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8375
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0949
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4794
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3607
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.0003

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie