AFIR a publicat ghidul de prevenire a neregulilor în accesarea fondurilor PNDR

Alexandru Costea
Fonduri Europene / 22 noiembrie 2015

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a publicat, vineri, pe propria pagină de internet, ghidul de prevenire a neregulilor privind crearea de condiţii artificiale pentru obţinerea fondurilor europene nerambursabile derulate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020), potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"AFIR a decis alcătuirea acestui îndrumar pentru a furniza solicitanţilor şi beneficiarilor fondurilor europene nerambursabile acordate prin PNDR un suport informativ complex pentru întreprinderea măsurilor şi acţiunilor necesare în vederea prevenirii neregulilor în gestionarea fondurilor europene. Precizăm că prevederile Ghidului de Prevenire a Neregulilor se completează cu legislaţia naţională şi comunitară specifică în vigoare", arată sursa.

În cuprinsul acestui ghid, toţi cei interesaţi să depună proiecte de finanţare sau cei care deja beneficiază de fondurile acordate prin PNDR pot găsi informaţii privind definirea condiţiilor artificiale, exemple concrete de nereguli şi recomandările pe care le face AFIR pentru evitarea acestor situaţii.

"Responsabilitatea mare faţă de Uniunea Europeană şi Guvernul României, dar şi faţă de toţi cei care investesc bani şi timp în implementarea proiectelor de investiţii finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală s-a materializat în acest ghid de prevenire a neregulilor generate de crearea de condiţii artificiale. Există indicatori fizici, juridici şi contabili ai condiţiilor create artificial care, atunci când sunt analizaţi individual nu reprezintă în mod obligatoriu o neregulă. Din acest motiv, pentru constatarea condiţiilor artificiale este necesară identificarea interconectării acelor elemente care aparent sunt independente. Am constatat că, de multe ori, în etapa de implementare, indicatorii nu pot conduce în mod clar la o concluzie privind crearea în mod artificial a condiţiilor de finanţare. Astfel, este necesar ca respectivele cazuri să fie evaluate în perioada ex-post, când se poate trage o concluzie clară dacă beneficiarii respectivi au creat condiţii artificiale", a declarat directorul general al AFIR, David Eugen Popescu.

Reprezentanţii AFIR menţionează că ghidul de prevenire a neregulilor privind crearea de condiţii artificiale poate fi consultat de toţi solicitanţii de fonduri europene nerambursabile pe pagina oficială de internet a agenţiei, respectiv www.afir.info, domeniul "informaţii utile", secţiunea "proceduri de lucru".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

27 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9453
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4182
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7622
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9300
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.6976

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro