AFIR: Peste 348 milioane euro au intrat în ţară pentru proiectele PNDR

A.M.
Fonduri Europene /

Peste 348 milioane euro au intrat în ţară pentru proiectele PNDR

Comisia Europeană a comunicat oficial ţării noastre că a aprobat rambursarea a 348,31 milioane de euro la finalul lunii ianuarie, reprezentând cheltuieli efectuate prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) şi solicitate pentru decontare de către ţara noastră în perioada 16 octombrie - 31 decembrie 2019, informează News.ro.

Banii au intrat efectiv în conturile statului român în data de 5 februarie 2020.

"Astfel, conform informării primite de la Banca Naţională a României, aceşti bani au intrat efectiv în conturile statului român în data de 5 februarie 2020. Rambursarea cheltuielilor efectuate de către un stat membru certifică corectitudinea acestor cheltuieli şi mai ales faptul că AFIR are toate sistemele de implementare şi plată în deplină concordanţă cu cerinţele regulamentelor europene", transmite AFIR.

Sumele solicitate şi rambursate reprezintă plăţile efectuate de către AFIR pentru proiectele de investiţii finanţate prin PNDR 2020, dar şi plăţile compensatorii aferente măsurilor delegate către Agenţia de Plăţi pentru Intervenţie în Agricultură (APIA).

Până în prezent, Comisia Europeană a rambursat ţării noastre aproximativ 4,6 miliarde de euro pentru investiţiile în agricultură şi dezvoltarea durabilă a mediului rural finanţate prin PNDR 2020.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS