AFP: Trump se întoarce la procesul penal din New York la audierea unui fost patron de tabloid

A.F.
Politică / 26 aprilie

AFP: Trump se întoarce la procesul penal din New York la audierea unui fost patron de tabloid

Donald Trump a revenit joi la procesul penal de la New York, unde a asistat la continuarea mărturiei-fluviu şi viu colorate a unui fost patron de tabloid, aflat în serviciul său în 2016 pentru a "ucide" posibile scandaluri, inclusiv acuzaţii cu privire la o relaţie cu un manechin Playboy, relatează AFP.

"Noi am cumpărat această poveste pentru ca să nu fie publicată altundeva. Nu voiam ca ea să-l jeneze pe domnul Trump sau să-i afecteze campania" prezidenţială din 2016, a rezumat acest martor-cheie, David Pecker, când a povestit de ce grupul său a plătit 150.000 de dolari pentru a cumpăra drepturile de mărturisire ale acestui manechin, Karen McDougal.

Această tranzacţie a fost pregătită în avans cu avocatul personal al lui Donald Trump, Michael Cohen, care l-a asigurat pe patronul de presă de scandal.

"Nu-ţi face griji, eu sunt prietenul tău, patronul se va ocupa de toate astea", spune Pecker că i-a spus Cohen, precizând că "patronul" era nimeni altcineva decât Donald Trump.

David Pecker a dat totodată asigurăir că a purtat o discuţie cu privire la acest subiect cu miliardarul republican, la acea vreme candidat în alegerile prezidenţiale din 2016.

În a treia zi a mărturiei sale, cei 12 juraţi şi cei şase supleanţi ai acestora au continuat, timp de mai multe ore, să-l asculte cu religiozitate, unii luând notiţe, pe acest septuagenar care-i poartă în culisele cuceririi Casei Albe de către prietenul său "Donald".

David Pecker, în vârstă de 72 de ani, care purta o cravată roşie pe cămaşă roz-pal, cu părul alb pieptănat pe spate, a dat asigurări că Donald Trump i-a mulţumit, după ce a fost ales, într-o întâlnire la Trump Tower, la New York, întrebându-l despre de Karen McDougal "ce mai face fata noastră?".

Marţi, acest fost patron al tabloidului The National Enquirer a evocat o reuniune în timpul campaniei, tot la Trump Tower, unde planul a fost pus la punct împreună cu Donald Trump şi Michael Cohen. Această metodă este cunoscută prin expresia americană "catch and kill" ("prinde şi omoară").

OCHI ŞI URECHI

Mărturia sa este crucială acuzaţiei, care vrea să obţină condamnarea candidatului republicanilor cu privire la disimulare ca "cheltuieli juridice" a plăţii sumei de 130.000 de dolari altei femei care afirmă că a avut o relaţie sexuală cu el în 2006, fostul star de filme porno Stormy Daniels.

Banii au fost plătiţi chiar înaintea alegerilor din noiembrie 2016, în care Trump a înfrânt-o pe Hillary Clinton, de această dată de către Michael Cohen în mod direct. Donald Trump neagă orice relaţie cu fosta actriţă.

Deja condamnat de două ori începând din 2022 de justiţia civilă din New York la amenzi în valoare de sute de milioane de dolari, candidatul republicanilor riscă în acest dosar prima condamnare penală a unui fost preşedinte al Statelor Unite, cu doar câteva luni înaintea alegerilor prezidenţiale de la 5 noiembrie, în care visează la o revanşă împotriva lui Joe Biden.

Aflat în serviciul lui Donald Trump în perioada 2015-2016, David Pecker a explicat că "publica articole pozitive despre Trump şi articole negative despre adversarii săi" şi că "avea să fie ochi şi urechi" şi să supravegheze orice scandal gata să apară - şi anume "femei (...) care încearcă să-şi vândă povestea" pentru a a-l "îngropa".

Acestea sunt elemente fundamentale pentru acuzare, care vrea să dovedească că exista o stratagemă în vederea înăbuşirii oricărui scandal.

Donald Trump este inculpat cu privire la 34 de capete de falsificări de documente contabile ale grupului său imobiliar Trump Organization, cu scopul de a ascunde plăţi către Stormy Daniels.

Apărarea lui Donald Trump invocă legitimitatea plăţilor şi neagă orice "complot" n vederea "trucării" alegerilor din 2016.

Judecătorul tribunalului din Manhattan urmează să decidă o posibilă sancţionare a lui Donald Trump cu privire la ultraj, din cauza atacurilor acestuia pe Internet şi pe reţele de socializare împotriva unor martori şi juraţi.

Fostul preşedinte ar putea să fie condamnat la amenzi - 1.000 de dolari pentru fiecare postare incriminată -, iar procurorii au cerut să i se reamintească că o încarcerare rămâne "o opţiune necesară".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si asta e curat si nevinovat ca si Basescu!

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb