Abonament gratuit

AGENŢIILE DE PRESĂ:Franţa revine şi spune că nu s-a ajuns la un acord definitiv asupra PAC la Bruxelles

B.D.
Internaţional /

Franţa revine şi spune că nu s-a ajuns la un acord definitiv asupra PAC la Bruxelles

Chestiunea Politicii Agricole Comune (PAC) nu a fost încă tranşată în cadrul negocierilor care se poartă în prezent la Bruxelles cu privire la următorul buget multianual al Uniunii Europene, a subliniat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului francez al Agriculturii, revenind asupra unor declaraţii anterioare făcute chiar de ministrul de resort, Didier Guillaume, transmite AFP.

Pentru Franţa, "baza de negociere se bazează pe menţinerea bugetului PAC, însă nu toate ţările sunt de acord şi niciun acord definitiv nu a fost încă stabilit", a declarat purtătorul de cuvânt.

"Nimic nu a fost decis. Nicio sumă nu a fost stabilită. Politica Agricolă Comună a fost atacată de mai multe ţări. Este prioritatea noastră, deci ne luptăm", a declarat o sursă diplomatică franceză la Bruxelles.

Anterior, ministrul francez al Agriculturii, Didier Guillaume, a declarat pentru postul de televiziune LCI că Franţa "a obţinut" la summitul de la Bruxelles o menţinere a bugetului actual al Politicii Agricole Comune (PAC) pentru perioada 2021 - 2027.

"Am câştigat prima bătălie, Comisia a făcut o propunere inacceptabilă de 370 miliarde euro, în condiţiile în care cheltuielile UE pentru agricultură sunt de 375 de miliarde euro...Preşedintele Republicii a obţinut 375 miliarde euro, adică pot să vă spun astăzi că avem un buget al PAC care este la un nivel cu ceea ce am cheltuit în precedentul mandat", a spus Didier Guillaume.

Liderii celor 27 de state membre s-au reunit începând de joi la Bruxelles pentru un Consiliu European extraordinar vizând stabilirea următorului buget multianual al blocului comunitar, "amputat" cu 75 de miliarde de euro comparativ cu precedentul buget, din cauza ieşirii Marii Britanii din UE.

Bugetul alocat Politicii Agricole Comune reprezintă cea mai importantă parte a bugetului Uniunii Europene. Odată cu Brexitul, bugetul alocat PAC va scădea în mod automat, însă unele state membre vor să se aloce sume mai mari pentru a finanţa alte priorităţi, în timp ce pentru Franţa prioritatea este menţinerea PAC.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS