"Air France-KLM" a revenit pe profit

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 mai 2011

Compania aeriană franco-olandeză "Air France-KLM", cea mai mare din Europa, a raportat primul său profit din ultimii trei ani, ca urmare a reducerii costurilor şi a sporirii traficului.

Profitul operaţional a fost de 122 milioane de euro (174 milioane de dolari) în cele 12 luni încheiate în 31 martie, comparativ cu o pierdere de 1,29 miliarde euro în anul fiscal anterior. Analiştii anticipau 179 milioane de euro.

"Măsurile strategice pe care le-am lansat anul trecut ne-au permis să revenim la profit, în pofida creşterii cu un miliard de euro a cheltuielilor cu achiziţia de combustibili", a declarat directorul executiv al operatorului de trans-port, Pierre-Henri Gourgeon. Potrivit spuselor sale, câştigul operaţional al companiei va creşte şi anul acesta.

Traficul "Air France-KLM" a sporit cu 1,1% în perioada de raportare, în baza unei creşteri cu 4% a zborurilor pe rutele către Asia.

Cifra vânzărilor companiei a cres-cut cu 12%, la 23,62 miliarde euro. Profitul net a însumat 613 milioane de euro, faţă de o pierdere de 1,56 miliarde euro în anul anterior.

Dacă se exclud unele câştiguri speciale, compania a avut pierderi nete de 234 milioane de euro, faţă de un deficit de 1,23 miliarde euro în exerciţiul fiscal precedent.

Titlurile "Air France-KLM" au scăzut cu peste 10% anul acesta, valoarea de piaţă a societăţii fiind de 3,61 miliarde euro.

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb