"Air France-KLM" nu este interesată să preia "Alitalia"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional /

"Air France-KLM" nu este interesată să preia "Alitalia"

Operatorul franco-olandez de transport aerian "Air France-KLM" a negat, ieri, o informaţie apărută în presă, conform căreia este interesat să depună o ofertă pentru preluarea companiei aeriene "Alitalia", anunţă Reuters.

Conform Bloomberg News, care citează o sursă, "easyJet" s-a aliat cu firma de private equity "Cerberus" şi cu "Air France-KLM" pentru lansarea unei oferte de preluare a "Alitalia".

"Air France-KLM neagă orice interes pentru o ofertă destinată Alitalia", a declarat un purtător de cuvânt al companiei franco-olandeze.

În luna martie, compania aeriană germană "Deutsche Lufthansa" AG informa că se aşteaptă ca Executivul comunitar să facă presiuni asupra Italiei pentru a găsi o soluţie pentru operatorul de transport "Alitalia".

Directorul executiv al grupului german, Carsten Spohr, a declarat, citat de Reuters: "Sunt sigur că Bruxelles-ul va creşte presiunea şi va forţa o soluţie, iar apoi vom analiza dacă aceasta ne oferă şanse".

Spohr a menţionat că se aşteaptă la mai multe fuziuni între companiile aeriene din Europa şi a reamintit că "Lufthansa" nu este interesată de "Alitalia" în forma sa actuală, respectiv că societatea italiană trebuie să se restructureze.

"Alitalia", companie cu mari probleme financiare, care a obţinut profit numai de câteva ori în istoria sa, a fost pusă sub administrare specială anul trecut, după ce personalul a respins un plan de reducere a locurilor de muncă şi a salariilor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS