Air Liquide confirmă posibila vânzare a unităţii germane Schuelke

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Air Liquide confirmă posibila vânzare a unităţii germane Schuelke

Producătorul francez de gaze indus-triale Air Liquide SA analizează posibila vânzare a diviziei sale germane Schuelke, anunţă Reuters.

Air Liquide a informat: "Fiind în stadiul preliminar al acestui proces, examinăm diferite scenarii şi nu putem da asigurări că vom ajunge la vânzare".

Luna aceasta, Reuters informa că Air Liquide a scos la vânzare divizia Schuelke într-o tranzacţie cu o valoare de până la un miliard de euro (1,1 miliarde de dolari), deoarece încearcă să-şi eficientizeze operaţiunile şi să renunţe la activele care nu sunt de bază, iar compania beneficiază, în acest proces, de consultanţa băncii de investiţii JP Morgan Chase & Co.

Schuelke, societate cu sediul în Norderstedt, a fost cumpărată de Air Liquide în 1996, dar nu se mai potriveşte cu strategia companiei franceze de a se concentra pe furnizarea de gaze industriale. Schuelke are vânzări anuale de 335 milioane de euro (369 milioane dolari).

Unele surse citate de Reuters afirmă că Air Liquide ar putea vinde compania germană către Ecolab sau către grupuri de investiţii. Posibila vânzare a Schuelke vine în contextul în care firma de private equity American Securities scoate la vânzare Emerald Performance Materials în Statele Unite, în timp ce grupul german de produse chimicale BASF AG încearcă să-şi înstrăineze divizia de chimicale pentru construcţii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS