Abonament gratuit

ALBANIA:Protestatarii au aruncat cu cocktailuri Molotov spre biroul premierului

A.L.
Internaţional /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Protestatarii opoziţiei din Albania au aruncat cocktailuri Molotov spre biroul premierului Edi Rama în cursul zilei de ieri, după trei luni de manifestaţii în care i-au cerut să îşi dea demisia în urma unor acuzaţii privind fraude şi corupţie, relatează Reuters.

Scandând "Vrem o Albania Europeană", sloganul protestelor pro-democraţie la căderea comunismului, ei au cerut din nou alegeri anticipate, aşa cum fac din februarie până în prezent, mai scrie agenţia.

Unii protestatari, inclusiv un grup de persoane mascate, au aruncat cu cocktailuri Molotov, petarde şi vopsea spre intrarea în biroul premierului iar mai târziu spre parlament. Zeci de poliţişti şi câţiva protestatari au fost răniţi.

Liderul Partidului Democrat din opoziţie, Lulzim Basha, a declarat că ei sunt "determinaţi să continue o luptă şi mai mare câtă vreme guvernul continuă să distanţeze Albania de Europa".

"Suntem aici cu misiunea de a elibera Albania de infracţiuni şi corupţie, să facem Albania să fie la fel ca restul Europei", a afirmat Basha în faţa mulţimii.

Salutând progresul, Comisia Europeană a recomandat ca Albania să înceapă negocierile de aderare anul trecut însă Consiliul European a amânat această decizie pentru iunie 2019, Albania aflându-se în mijlocul unor reforme în sistemul judiciar albanez pentru a înlătura judecătorii corupţi, mai informează Reuters.

Mulţimea s-a îndreptat apoi spre clădirea parlamentului, unde un grup de protestatari a continuat să arunce cocktailuri Molotov şi petarde. Poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă. După patru ore, mulţimea s-a mutat la secţia de poliţie din Tirana pentru a protesta faţă de arestarea unui oficial al Partidului Democrat.

Numind politicile opoziţiei ca fiind "oarbe", Rama a afirmat că este întristat să audă că un lider al opoziţiei roagă guvernul să demisioneze.

Uniunea Europeană şi SUA au numit guvernul ca fiind unul legitim şi au făcut apel la parlamentarii opoziţiei - care si-au dat demisia în masă din parlament - să revină la posturile lor şi să participe la alegerile locale de pe 30 iunie, mai relatează Reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS