ALERTCinteză: Băncile străine din Romania au nevoie de mai mult capital

A.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 octombrie 2011

Cinteză: Băncile străine din Romania au nevoie de mai mult capital

Băncile străine care operează în România vor trebui să injecteze mai mult capital în filialele lor pentru a face faţă turbulenţelor din piaţă, pe măsură ce industria locală se îndreaptă către al doilea an consecutiv de pierderi, a spus Nicolae Cinteză, şeful supravegherii BNR, citat de Bloomberg.

Băncile străine au adus 850 de milioane de lei în România în acest an , din cauza creşterii creditelor neperformante, cererii reduse de credite noi şi volatilităţii mari de pe piaţă.

"Toate băncile, în special cele greceşti, trebuie să fie pregătite să facă faţă contagiunii, chiar dacă sunt bine capitalizate, în prezent. Este o chestiune de credibilitate", a declarat Nicolae Cinteză, adăugând: "Dacă una din băncile mamă are probleme, filialele româneşti pot fi afectate, de aceea, le sfătuim să aibă rezerve solide de bani cash".

Potrivit lui Cinteză, banca centrală a cerut băncilor greceşti din ţara noastră să menţină o "lichiditate adecvată", drept măsură de protecţie împotriva unui posibil default al Greciei, îm timp ce unele instituţii de credit cu capital elen de la noi au avut nevoie de creşterea capitalului.

"Avem scenariul nostru privind impactul unui faliment al Greciei asupra sistemului bancar românesc, însă nu îl putem dezvălui", a spus Cinteză. În acest an, nu au avut loc ieşiri semnificative de capital din ţară, a mai spus oficialul BNR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro