Abonament gratuit

Aleşii pentru noul Consiliu BVB au fost intervievaţi de ASF

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Aleşii pentru noul Consiliu BVB au fost intervievaţi de ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a intervievat, în primele două zile din această săptămână, pe cei nouă care au fost aleşi de acţionarii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) să facă parte din noul Consiliu al BVB.

Săptămâna trecută, supraveghetorul pieţei noastre de capital ne-a transmis că a invitat candidaţii pentru fotoliul de administrator al BVB să participe la interviu, în perioada 4 - 6 februarie, dar Autoritatea a urgentat demersul astfel încât interviurile au fost susţinute în zilele de 3 şi 4 februarie.

Începând cu data de 28 ianuarie a acestui an, Bursa de Valori Bucureşti nu are Consiliu de Administraţie, în condiţiile în care, mandatul vechiului board a expirat în 27 ianuarie 2020, iar cei aleşi de acţionarii Bursei la finalul anului trecut pentru a face parte din noul Consiliu nu au primit încă avizul ASF, în acest sens.

În prezent, conducerea BVB este delegată directorilor societăţii, conform prevederilor Legii 31/1990, a societăţilor comerciale.

Radu Hanga, provenit din partea Grupului Banca Transilvania şi preşedinte al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF), a fost votat de acţionarii Bursei de Valori Bucureşti în funcţia de preşedinte al operatorului pieţei noastre de capital, în noiembrie 2019.

Alături de preşedintele AAF, acţionarii Bursei i-au mai ales în board-ul BVB pe Mihaela Bîciu (Tradeville), Ştefan Szitas (SIF Transilvania), Răzvan Raţ (BRK Financial Group) Dragoş Neacşu (fost Erste Asset Management) Claudia Ionescu (BRD - Groupe Societe Generale), Dan Paul (Asociaţia Brokerilor), Octavian Molnăr (IFB Finwest) şi Robert Pană (Swiss Capital).

Noul Consiliu se va instala la conducerea Bursei după ce membrii săi vor primi validările individuale de la Autoritatea de Supraveghere Financiară, aceştia trebuind să aibă contractată asigurarea pentru răspundere profesională.

Rămâne de văzut dacă şi când cei nouă vor primi undă verde din partea Autorităţii să se instaleze în fotoliul de administrator al operatorului pieţei noastre de capital.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS