Alexandrion Group caută locaţia potrivită în Japonia pentru construcţia unei distilerii care va produce whisky single malt japonez

A.F.
Companii / 19 aprilie

Alexandrion Group caută locaţia potrivită în Japonia pentru construcţia unei distilerii care va produce whisky single malt japonez

După evenimentul de prezentare a portofoliului, organizat anul trecut la Tokyo, Alexandrion Group, cel mai mare producător de băuturi spirtoase şi vinuri spumante din România, a organizat o vizită de prospecţie în Japonia pentru a identifica locaţii potrivite pentru construcţia unei distilerii care va produce whisky single malt japonez. Dr. Nawaf Salameh, preşedintele fondator Alexandrion Group, a vizitat 15 locaţii cu potenţial, situate în zece oraşe diferite din patru prefecturi japoneze, conform unui comunicta remis redacţiei.

Conform comunicatului, în aceeasi perioadă, Alexandrion Group a participat la prima ediţie a expoziţiei ProWine Tokyo 2024, cu vinuri şi băuturi spirtoase premiate la nivel internaţional: Carpathian Single Malt Whisky, Highland Mountain Blended Malt Scotch Whisky, Highland Peak Single Malt Scotch Whisky, Brâncoveanu Vinars, Alexandrion 7 şi Alexandrion 5. Participarea la expoziţie face parte din eforturile grupului de a construi o reţea de business în Japonia, a crea notorietate pentru brandurile din portofoliul grupului şi totodată a-i familiariza pe consumatori cu băuturi spirtoase şi vinuri româneşti.

Dr. Salameh si membrii delegaţiei Alexandrion Group, şi-au început călătoria în Japonia, în nordul insulei Hokkaido, în apropiere de locul unde Masataka Taketsuru, considerat părintele whisky-ului japonez, construia o distilerie cu aproape nouă decenii în urmă. Aflat ȋn oraşul Bibai, Dr. Salameh a declarat: "Hokkaido, cu munţii săi înzăpeziţi şi pajiştile sale verzi, îmi aminteşte de Munţii Carpaţi, iar apropierea de distileria construită de marele Masataka Taketsuru, sau [Massan], aşa cum îi spun toti cei care îl apreciază în Japonia, mă face să simt afinitate faţă de acest loc. Massan a fost un perfecţionist şi un creator dedicat. Am învăţat multe citind despre viaţa sa şi degustând whisky-ul de foarte bună calitate pe care l-a produs. Văd puncte comune în mentalităţile noastre şi mi-am amintit cât de mândru mă simt atunci când compatrioţii mei români mă numesc părintele whisky-ului single malt românesc".

Călătoria a continuat cu prefectura Miyagi, în regiunea nord-estică Tohoku. Myiagi, cu munţii săi minunaţi şi coasta pitorească, găzduieşte şi cea de-a doua distilerie a lui Massan, amplasată pe un munte care i-a amintit de Scoţia, tara in care a studiat meşteşugul fabricării whisky-ului la începutul secolului al XX-lea. Prefectura Myiagi a fost afectată de un seism şi un tsunami devastatoare în 2011. Dublul dezastru a lovit puternic, dar mai puternică a fost voinţa oamenilor din regiune, nu doar de a supravieţui, ci şi de a construi oraşe moderne pentru generaţiile viitoare. Dr. Salameh a fost impresionat de sinceritatea şi ospitalitatea tuturor celor pe care i-a întâlnit în Myiagi, dar si de noua infrastructură rezistentă care se construieşte în zonă. Regiunea Myiagi se află în topul locaţiilor potrivite pentru construcţia distileriei Alexandrion Group, fiind o regiune dinamică, cu resurse naturale bogate şi un potenţial economic foarte mare, dar şi datorită locului special pe care îl ocupa în istoria whisky-ului japonez.

"Alexandrion Group ar fi încântat să contribuie la eforturile de reconstrucţie a regiunii şi să facă parte din viitorul său prosper", a comentat Dr. Salameh.

Preşedintele fondator Alexandrion Group si-a încheiat călătoria în Japonia cu o vizită la Muntele Fuji, unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Japoniei. Regiunea dispune de multe resurse naturale valoroase, care ar putea susţine cu succes operatiunile distileriei. Muntele Fuji are resurse de apă importante, o varietate de zone climatice şi este un habitat natural ideal pentru multe specii de animale sălbatice. Un centru spiritual şi o destinaţie turistică foarte vizitată, Muntele Fuji a fost înscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO în 2013.

La finalul călătoriei sale în Japonia, Dr. Salameh a concluzionat: "Ideea de a produce şi a matura un whisky single malt de clasă mondială în peisajul mistic al Muntelui Fuji este extraordinară. De fapt, peste tot unde am mers în Japonia am întâlnit peisaje foarte frumoase şi zone foarte bogate în resurse naturale, pe lângă o infrastructură foarte bună şi un istoric în producţia de whisky care inspiră admiraţie şi impune respect. Mă bucur că Alexandrion Group a început deja să îşi scrie propria poveste în această ţară minunată."

Cu privire la viziunea sa de business în Japonia, Dr. Salameh a punctat: "Alexandrion Group a crezut întotdeauna că whisky-ul single malt este produsul simbiozei dintre cultură şi natură. Iar noi avem un mare respect atât pentru cultură, cât şi pentru natură. Plecând de la această filozofie am creat primul whisky single malt din România, Carpathian Single Malt Whisky, precum şi alte băuturi spirtoase şi vinuri, care de-a lungul anilor au obţinut premii la unele dintre cele mai prestigioase competiţii internaţionale.

Cultura unică a Japoniei este preţuită şi bine conservată, dar Japonia îmbrăţişează, de asemenea, o versiune sănătoasă a globalizării, în care putem învăţa cu unii de la ceilalţi. Acest lucru este reprezentat de calitatea extraordinară şi de succesul comercial uriaş al whisky-ului japonez în întreaga lume, cu toate că această categorie a luat naştere într-o ţară foarte îndepărtată de Japonia. De fapt, în ultimii ani, am fost încet, dar sigur, direcţionaţi către Japonia de multe persoane pe care le-am întâlnit de-a lungul parcursului nostru spre expansiunea globală. De la master distiller-ul scoţian, până la consumatorul brazilian, fiecare pasionat de whisky iubeşte whisky-ul japonez. Şi pentru că la Alexandrion Group ne bucurăm de provocările care ne motivează să ne perfecţionăm, ne-am propus să le demonstrăm prietenilor noştri din Japonia şi celor care ne apreciază produsele în întreaga lume că putem excela printre distinşii producători japonezi de whisky si putem satisface cu succes nevoile şi dorinţele consumatorilor din această ţară!"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb