Alexandru Rafila: "Implementarea şi menţinerea unui sistem de sănătate eficient reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătăţii"

S.B.
Politică / 30 noiembrie 2023

Alexandru Rafila: "Implementarea şi menţinerea unui sistem de sănătate eficient reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătăţii"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila şi Secretarul de Stat Alexandru Rogobete au participat la Bruxelles, în cadrul Programului EU4Health, la o discuţie despre Politicile Europene de Sănătate şi impactul acestora asupra dezvoltării sistemului medical din România, ministrul afirmând că asigurarea tratamentului egal, precum şi accesul la medicamente pentru toţi pacienţii din Uniunea Europeană sunt obiective importante pentru promovarea sănătăţii în comunitatea europeană iar implementarea şi menţinerea unui sistem de sănătate eficient, precum şi asigurarea accesului la servicii de asistenţă medicală pentru întreaga populaţie reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătăţii, informează news.ro.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, cei doi oficiali au subliniat importanţa asigurării unui tratament egal pentru toţi pacienţii din statele membre ale Uniunii Europene.

"Asigurarea tratamentului egal, precum şi accesul la medicamente pentru toţi pacienţii din Uniunea Europeană sunt obiective importante pentru promovarea sănătăţii în comunitatea europeană. Grija pentru sănătatea oamenilor este un efort comun al statelor membre, instituţiilor UE şi al sectorului privat, pentru a dezvolta politici şi strategii care să asigure distribuirea echitabilă a tratamentelor către toţi pacienţii. Implementarea şi menţinerea unui sistem de sănătate eficient, precum şi asigurarea accesului la servicii de asistenţă medicală pentru întreaga populaţie reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătăţii", a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

În cadrul reuniunii de la Parlamentul European, s-a discutat şi despre importanţa fondurilor europene pentru dezvoltarea continuă a infrastructurii medicale şi a digitalizării sistemului medical.

"România beneficiază de peste 9 miliarde de euro până la finalul anului 2030, din diferite surse de finanţare. Prin PNRR am reuşit să finalizăm proiectele pentru dezvoltarea asistenţei medicale primare, a ambulatoriilor de specialitate, respectiv, să investim masiv în spitale, pentru dezvoltarea secţiilor de nou-născuţi. Continuăm investiţiile în digitalizarea sistemului medical şi realizarea sistemului naţional de telemedicină", a declarat, Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Evenimentul a fost organizat de Europarlamentarul Cristian Buşoi, raportor pentru EU4Health.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Acum ca avem avioane,tancuri si super arme de multe zeci

    de miliarde $,ar fi cazul ca si in spitale sa fie doctori pregatiti, 

    aparatura moderna de calitate ptr. investigatii si tratament,

    cat si medicamentele necesare ptr. bolnavii nostrii 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9700
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2225
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8118
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.4697

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb