Alexandru Rafila: "Sunt câteva zeci de spitale în România care rezolvă cele mai complicate cazuri medicale"

S.B.
Politică / 8 aprilie

Alexandru Rafila: "Sunt câteva zeci de spitale în România care rezolvă cele mai complicate cazuri medicale"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat luni că sunt câteva zeci de spitale în România care rezolvă cele mai complicate cazuri medicale şi că se gândesc foarte serios la elaborarea unor normative, inclusiv de personal, care să poată să îmbunătăţească accesul la servicii de sănătate în aceste instituţii de top, informează news.ro.

"Cred că lucrul cel mai important pe care putem să îl oferim oamenilor din România cu ocazia acestei Zile mondiale Sănătăţii este un lucru care se întâmplă de doi ani de zile. Lucrurile s-au accelerat. Transformăm proiectele pe hârtie în construcţii. Ăsta e de fapt lucrul cel mai important, palpabil, pe care poate să îl sesizeze toată lumea, pentru că accesul la servicii de sănătate e condiţionat de două elemente importante, să existe o infrastructură fizică care să fie adaptată vremurilor noastre şi o structură de personal medical care să poată să ofere acele servicii", a spus ministrul Sănătăţii, în cadrul unei vizite la Institutul Clinic Fundeni, în contextul marcării Zilei Mondiale a Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii a precizat că "sunt câteva zeci de spitale în România care rezolvă cele mai complicate cazuri medicale, care au nevoie de resurse suplimentare, inclusiv de resurse umane suplimentare".

"Ne gândim foarte serios la elaborarea unor normative, inclusiv de personal, care să poată să îmbunătăţească accesul la servicii de sănătate în aceste instituţii de top, fără a neglija, cu siguranţă, şi celelalte tipuri de activităţi medicale care se desfăşoară la nivelul oraşelor din România, dar şi la nivelul medicinii din mediul rural", a subliniat ministrul. Rafila a menţionat că a fost la Washington cu secretarul de stat Rogobete şi a primit sprijin din partea Băncii Mondiale pentru finalizarea atât a proiectelor pentru cele trei centre de mari arşi, cât şi pentru dotarea serviciilor de terapie intensivă, un domeniu foarte sensibil.

"Institutul Clinic Fundeni nu numai că merita, trebuia să aibă o casă nouă. O va avea cu siguranţă. Noi suntem foarte determinaţi să sprijinim acest lucru împreună, bineînţeles, cu tot Guvernul României şi aş spune că acest termen de 48 de luni, care este pentru realizarea spitalelor regionale, va fi şi termenul în care noul Institut Fundeni va putea să-şi primească pacienţii", a mai spus ministrul Sănătăţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6402
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2278
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8856
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.9150

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb